mamusia nie interesuje sie rodzina i dziecko sklada na fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 21 sty 2014, 11:48

coooo??? we wniosku oczywiście matka nie podpisuje ale oświadczenia oczywiście ze tak. a jak ci mamusia nie potrzebna to skąd wiesz west ze dzisiaj matka nie pracuje??
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 11:56

Jakby Ci składała osobiście, to myślisz, że by Ci się przyznała? Jakie oświadczenia określone rozporządzeniem musi podpisać? Pełnoletnie dziecko ma pełnię praw do złożenia kompletnego wniosku i my musimy ten wniosek przyjąć i uznać za prawdę wszystko co we wniosku jest zawarte, a do skarbówki powinniśmy wystąpić bo mamy narzędzia specjalnie w tym celu dane.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 12:00

wlasnie to dziecko ma jeszcze 2 lata szkoly i matka sie ulotnila do innego faceta i dlaczego ma byc stratne.....czyli tak jak pisalam zasw o bezskutecznosci o wyegzekwowanych alim zasw z urzedu skarbowego syna i matki i do zusu wysle o skladki i moze skladac..
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 12:01

Art. 299 pkt. 9 ustawy Ordynacja podatkowa - wójt wystęopuje o dochody do skarbówki w takim przypadku.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 12:04

Jeśli chodzi o zatrudnienie i ciekawość, czy aktualnie pracuje (takie żaglowce rzadko mają stałe zajęcie), to ZUS wystawi Ci na Twoją prośbę w miarę aktualną informację o przebiegu kariery zawodowej.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 12:05

dzieki:)
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 12:06

Jeśli chodzi o występowanie do skarbówki - zawsze biorę prośbę o wystąpienie.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 12:07

ok west- przyjmujesz wniosek- wysyłasz do US- dochody 0 , za rok syn składa wniosek, znowu nie ma matki wysyłasz do US i wychodzi że w 2013 matka jednak pracowała i wtedy jak przekroczy dochód to co- do zwrotu ??? to dopiero pomożecie synowi
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 12:12

ZUS udzieli Ci informacji, czy pracuje, czy nie- pisałem wyżej. Przy okazji informacji o składkach zdrowotnych napiszą Cio do kiedy i gdzie pracowała.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 12:13

A przez rok to może i od mamy alimenty wysępi?
~west

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x