mamusia nie interesuje sie rodzina i dziecko sklada na fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 21 sty 2014, 12:19

i co ile bedziesz sprawdzał w tym Zusie czy nie podjęła zatrudnienia??? przecież takie osoby często pracują na umowy śmieciowe- zlecenie, dzieło- gdzie dochód czasami jest znaczący
ja bede ta zła i niedobra i nie przyznam takiej osobie bez podpisów matki na załacznikach o dochodzie nieopodatkowanym, dział. gosp. dochody...
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 12:20

w tym przypadku najkorzystniej byłoby dla niego wystapić o alimenty również od matki i złożyć wniosek o FA i Zr sm
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 12:24

Patrzysz szczegółowo, a problem niezgłaszania zatrudnienia dotyczy wszystkich.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 15:05

zosia mała mi dobrze pisze.

Głupoty z ordynacji podatkowej jakie wskazał west nijak się mają do FA.

Głupoty o możliwości skompletowania wniosku przez pełnoletnią osobę uprawnioną w sytułacji kiedy nie ma pojęcia co się dzieje z niezobowiązanym do alimentacji na jej rzecz rodzicem też możesz wsadzić w kieszeń.

Co należny zrobić w sytułacji kiedy wniosek jest niekompletny mamy w rozporządzeniu - wzywany stronę do uzupełnienia braków we wniosku. Z dobroci serca możesz wystąpić do skarbówki, ale głupotą jest robić to w takiej sytułacji, co da informacji o dochodach opodatkowanych kiedy strona nie ma pojęcia o np. ewentualnych dochodach nieopodatkowanych pozostałych członków rodziny?

Występuj z wezwaniem.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny