marihuana

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~matka

marihuana

Post autor: ~matka »

Syn wpadl w zle towarzystwo w klasie,zaczyna popalac ,sam sie do tego przyznał.ze mu się to podoba ,pomożcie jak zareagować
~mash

Re: marihuana

Post autor: ~mash »

Przede wszystkim odpuść sobie \"walkę\" - uświadamianie o szkodliwości itp. Sam, dziś pracownik socjalny miałem różne doświadczenia z substancjami psychoaktywnymi w przeszłości.
Może po prostu syn nie ma z kim porozmawiać w domu?
~matka

no wlaśnie do mnie ma zaufanie...
~ola

Post autor: ~ola »

Pracuję w profilaktyce. Uzależnieniami, od strony teoretycznej, zajmuje się zawodowo. Mam 18 letniego syna. Na temat alkoholu, narkotyków, papierosów rozmawiałam z nim wielokrotnie. A jednak popala i smak alkoholu poznał zanim został pełnoletni. Najbardziej boję się narkotyków, nie ważne w jakiej postaci. Dobry kontakt z rodzicami i zaufanie niestety nie chronią z automatu przed uzależnieniami. Choć znaczą bardzo wiele, problemu, kiedy się już pojawi, samoistnie nie rozwiążą. No bo jaki argument ma przekonać młodego człowieka , kiedy żadne nie trafiają i jeszcze to, co robi sprawia przyjemność?
~Kali

Post autor: ~Kali »

Nawet co do dzieci ułożonych, czy osób pełnoletnich nie można mieć 100% pewności, że nie próbowali, czy nie popalają
~tedeer

Post autor: ~tedeer »

Czy oprócz popalania jest coś co Cię niepokoi ? Co oznacza złe towarzystwo ?
~matka

jest b.wpływowy ,dla kolegow=guru zrobi wszystko,żeby być w tej paczce,być zauwazonym
ODPOWIEDZ