Matka żebra w centrum Kalisza - MOPS dał plamę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 10 mar 2014, 14:23

z Kalisza pojedzie do Warszawy
~...

Napisano: 10 mar 2014, 14:26

Plamę to dała ta matka. Całą kałużę. Wolni ludzie mają wolny wybór w podejmowaniu decyzji. Dziecko na smyczy/uprzęży to żadna sensacja. Tak jak kojce w domu czy bramki na schodach służy to bezpieczeństwu. Jednak widząc że żebra powiadomiłbym sąd rodzinny - wgląd w sytuację, kurator.
A jeśli chodzi o pieniądze to sprawa jest prosta. Nie należy się to znaczy nie należy. Jakoś ZUS nikt nie oskarza ze dał plamę bo się komuś renta lub emerytura zgodnie z przepisami nie należy...
~ktosik

Napisano: 10 mar 2014, 14:30

Też to widziałem wczoraj. I był to inny materiał. Nikt nie oskarżał mopsu. Kobieta ponoć słynie z cwaniactwa.
Ten materiał jest z dzisiaj i nagle wspominają o łopiece? Dziwne. Ktoś szuka kozła.
Ale prawda jest taka że mops powinien z nią popracować. Tu faktycznie zawiniła łopieka. Kasa kasą. Prawo jest takie a nie inne. Są kryteria. Jest natomiast jeszcze praca socjalna i asysta o której ktoś znowu zapomniał.
~Adam

Napisano: 10 mar 2014, 14:41

Adam proszę nie wypowiadaj się już więcej
~magda

Napisano: 10 mar 2014, 14:43

Prawda w oczka znowu kole?
~Adam

Napisano: 10 mar 2014, 15:52

A od czego straż miejska? Mogli jej blokadę na nogi założyć. ;)
~ktosik

Napisano: 10 mar 2014, 16:37

Oczywiście widać na tym filmie jak w \"milutki\" troskliwy sposób odnosi się do tego dziecka, mój pies na smyczy nie jest tak traktowany. To, że odmówiono bo się nie kwalifikuje to jedno a praca socjalna to druga sprawa. Ale po chol.. sobie zawracać głowę.
~ja

Napisano: 10 mar 2014, 16:37

Słusznie. po chol? ;)
~ktosik

Napisano: 10 mar 2014, 18:25

Matka Zebra w centrum Kalisza? Czyżby Melman uciekł z nowojorskiego Zoo? ;)
~Melman

Napisano: 10 mar 2014, 18:51

Może chodzi o zebrę na drodze? Znaczy pasy dla pieszych;)
~Adam

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem