meldunek w dps

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~anna

meldunek w dps

Post autor: ~anna »

Witam
Po jakim czasie mieszkaniec dps powinien być zameldowany w tym dps na pobyt stały?
~ala

Re: meldunek w dps

Post autor: ~ala »

Na początek wpis do książki meldunkowej ważny 2 m-ce. W międzyczasie meldunek stały albo czasowy zależy co pisze na decyzji.
~1111

Post autor: ~1111 »

Meldunek powinien być na stałe, chyba że napisze prośbę do dyrektora i z ważnych powodów to wtedy meldujemy w urzędzie na pobyt czasowy.

Z tego co wiem mamy 3 doby na dopełnienie obowiązku meldunkowego.
~ala

a z tego co ja wiem 2 m-ce. Wpis do dpeesowskiej książki meldunkowej jest równoważny z meldunkiem na 2 m-ce.
~malwina

Post autor: ~malwina »

U nas obligatoryjnie pierwszy meldunek czasowy na pół roku a później z automatu na stałe
~aga

Post autor: ~aga »

u nas po pół roku
~Katarzyna

Post autor: ~Katarzyna »

Nie rozumiem jak można meldować Mieszkańca z automatu na stałe. Jeżeli Mieszkaniec nie chce to nie można go zmusić do zameldowania na pobyt stały w domu pomocy społecznej. Potwierdza to też Pani z wydziału spraw obywatelskich. Brak jest przepisów zmuszających mieszkańca DPS do meldunku na pobyt stały. Więc jeżeli ktoś chce być zameldowany na pobyt czasowy to nie ma wyjścia i melduje się go na czasowo nawet na 2 czy 3 lata.
~ala

jeżeli na decyzji MOPR jest że na pobyt stały to wtedy melduje sią na stałe.
~dytko

Post autor: ~dytko »

ops może skierować na czas określony lub nieokreślony, w rozporządzeniu nie ma mowy o skierowaniu na pobyt stały.
ODPOWIEDZ