Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 14 z 47    [ Posty: 461 ]

Napisano: 22 maja 2014, 13:57

Tamara = trudny klient. Najważniejsze, że podtrzymuje wątek. Może forum zapewnia jej potrzebę bliskiego kontaktu z innymi. Oczywiście to nie jest pozytywna relacja, ale jednak jest. Często doświadczenia z dzieciństwa prowadzą nas na manowce. Tamaro jesteśmy z Tobą i wierz mi, też miewamy chwile słabości.
co2

Napisano: 22 maja 2014, 23:23

Mocno zaczadzonych ideologią nowej jakości pomagania niepokoi powrót „wykluczonych”. Oficjalny trend, przyjazny likwidatorom, nakazuje z pogardą traktować wszystkie osoby zwolnione z pracy w ramach tzw. Likwidacji OPS i ŚOO. Z tego co wiem, istnieje również trend nieoficjalny....przyjazny bezprawnie zwolnionym z pracy. Oficjalnie nie jest znany szeregowym pracownikom CPS termin przywrócenia do pracy osób bezprawnie zwolnionych, które wyraziły taką chęć.

Finał Likwidacji OPS i ŚOO?
https://ops.pl/2014/04/final-likwidacji-ops-i-soo/
CO2 BIS

Napisano: 23 maja 2014, 0:14

Co zlikwidowali likwidatorzy OPS i ŚOO?
Dlaczego to co zrobili zasługuje na pogardę?
superwizja

Napisano: 23 maja 2014, 9:05

Nie było żadnej likwidacji tylko zwykła przeprowadzka. Hasło "likwidacja" w uchwale, pozwoliło na zwolnienie ludzi, w znacznej części niewygodnych dla nowej dyrekcji( byłe koleżanki, które śmiały w przeszłości ją krytykować) i niewygodnych dla dzielnicy (związki zawodowe). Na najwyższą pogardę zasługuje sposób w jaki nastąpiły zwolnienia. Pomijając fakt, że podstawą większości zwolnień były prywatne animozje to żadna z dyrektorek nie miała odwagi stanąć przed pracownikami twarzą w twarz.To nawet dziwne, bo obie uwielbiają patrzeć na pracowników z pozycji siły. Całkiem sprytne, ale jakże okrutne było manipulowanie ludźmi. Wywoływanie strachu, poniżanie,nastawianie jednych przeciw drugim. Bo czym były naloty na komputery, mówienie, że jesteśmy głupi, nie potrafimy myśleć , że musimy się bać, bo na każdego można "coś" znaleźć, głośne, krytyczne uwagi rzucane na korytarzu, a te pokrzykiwania na pracowników ? ( czy mi się wydaje czy to wszystko miało cechy mobbingu?)
Juhas

Napisano: 23 maja 2014, 19:43

Dyrekcja Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy wszczęła procedurę przywracania do świadczenia pracy osób bezprawnie zwolnionych z pracy, ma to związek z niekorzystnym dla śródmiejskiego pracodawcy wyrokiem Sądu w sprawie zwolnień grupowych w OPS i ŚOO.

https://ops.pl/2014/05/wszczeto-procedur ... odmiescie/
angoc

Napisano: 24 maja 2014, 0:46

Do T:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
zobacz jak szybko miałam rację :lol:
tere fere

Napisano: 25 maja 2014, 15:56

ratunku

Napisano: 28 maja 2014, 1:03

Dwie wizyty w Centrum Nowej Jakości Pomagania. W poniedziałek, Dorota zgłosiła się w Kadrach, w związku z pismem od pracodawcy. We wtorek, Teresa złożyła w sekretariacie pismo w sprawie dobrowolnego wykonanie prawomocnego wyroku Sądu przez pracodawcę. Teresa, do chwili obecnej, żadnego pisma od pracodawcy nie dostała.
angoc

Napisano: 28 maja 2014, 21:43

No właśnie spieszę wyjaśnić, że zdarzyła się omyłka i korespondencję do mnie wysłano na niewłaściwy adres . Na miałam szansy jej podjąć. Dziś odebrałam dokumenty z kadr CPS i rozpoczęłam załatwianie wszelkich niezbędnych formalności związanych z powrotem do pracy w CPS. Pozdrawiam wszystkich socjalnych, dzięki za 1,5 roczne wsparcie i dobre słowa :-)
Teresa S

Napisano: 29 maja 2014, 6:46

a co Ci po dobry słowach? dostaniesz za każdy miesiąc ponad 4 tys. zł! to jest najlepsze wsparcie ! :P
...

Strona 14 z 47    [ Posty: 461 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem