Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 47    [ Posty: 461 ]

Napisano: 26 lut 2014, 23:06

Jeśli się wyrok uprawomocni to dyr. Elżbieta będzie miała duży problem w dalszym dyrektorowaniu nowej jakości pomagania. Wiadomo już, kto będzie nowym dyrektorem?
~pracownik socjalny

Napisano: 27 lut 2014, 10:24

obawiam się, że skazana dostanie stosowną \"nagrodę\" w wysokości zasądzonej kary i na tym się skończy...
~pr soc

Napisano: 27 lut 2014, 10:50

Ustawa o pracownikach samorządowych:
Art.6a. \"W przypadku skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe zastępcy wójta (burmistrza, prezydenta miasta), starosty, wicestarosty, członka zarządu powiatu, marszałka województwa, wicemarszałka województwa, członka zarządu województwa, skarbnika gminy, skarbnika powiatu, skarbnika województwa, sekretarza gminy, sekretarza powiatu, sekretarza województwa, przewodniczącego zarządu związku jednostek samorządu terytorialnego, członka zarządu związku jednostek samorządu terytorialnego, burmistrza dzielnicy m.st. Warszawy, zastępcy burmistrza dzielnicy m.st. Warszawy, członka zarządu dzielnicy m.st. Warszawy lub pracownika samorządowego zatrudnionego na podstawie umowy o pracę na stanowisku urzędniczym, doradcy lub asystenta właściwy organ jednostki samorządu terytorialnego lub związku jednostek samorządu terytorialnego albo podmiot wykonujący czynności z zakresu prawa pracy wobec pracownika samorządowego odwołuje go lub rozwiązuje z nim umowę o pracę za wypowiedzeniem najpóźniej po upływie miesiąca od dnia, w którym uzyskał informację o fakcie prawomocnego skazania.\"
~niemniej

Napisano: 27 lut 2014, 10:55

no właśnie ci co łamią prawo a mają jakieś znajomości dalej pracują, a ci co nic złego nie zrobili ale nie mają pleców tracą zatrudnienie.
Szanowna Pani Prezydent Warszawy to Pani podwładna uznana została winną, chyba powinny być jakieś konsekwencje? Czy nie powinno być zwolnienia tej Pani?
~ktoś

Napisano: 27 lut 2014, 17:30

pewnie złoży apelacje żeby przeciągnąć sprawę.
Poszkodowani możecie za jakiś tydzień zapytać w Pip czy został złożony wniosek o uzasadnienie (to by była zapowiedź apelacji)
~sceptyk

Napisano: 28 lut 2014, 17:11

A ja mam nadzieję, że umoczą w wyborach samorządowych i nastepna opcja wywiezie ich na taczkach a na pewno nie bedzie ciągnąc spraw sądowych tylko im je wypomni i bedzie rozliczac jak to w polityce
~A ku ku

Napisano: 01 mar 2014, 10:52

Kto raz się skur.... ku... zostanie.
~uiot

Napisano: 01 mar 2014, 10:57

P. Marku ten 6a z uops też się pana tyczy. My wprawdzie panu rekomendacje wystawimy ale nie wiem czy to pomoże
~klon

Napisano: 01 mar 2014, 16:47

Pan Marek dyrektorzy na Ursynowie.
~szpila

Napisano: 01 mar 2014, 20:40

ja się nie boję, mam szerokie plecy (dosłownie i w przenośni)
~dyrektor

Strona 5 z 47    [ Posty: 461 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x