jak robicie metryki spraw? do każdej sprawy osobna? Macie jakiś wzór? podzielcie sie
Czy macie taka metryke jak w zasiłku rodzinnym jedna i dopisujecie kazda sprawe
Dz.U.2012.250 z dnia 2012.03.07 Status: Akt obowiązujący Wersja od: 7 marca 2012 r.
Metryka musi być zgodna ze wzorem zawartym w rozporzadzeniu. Zawierasz informacje, zgodne z kpa, czyli: wszczęcie (złozenie wniosku), uzupełnianie dokumentacji, wysłanie, wpływ ZPO itp. Metryka jest długa, Zawsze mozna dopisać, jeśli sprawa jednak się ciągnie np. złozenie odwołaniaMadzik05 pisze: ↑01 lut 2024, 11:25WITAM, POWIEDZCIE PROSZĘ :
wystawiam decyzję i informację do zarządcy - wysyłam listem poleconym za potwierdzeniem odbioru
z jaką datą powinnam zamknąć sprawę?
1. datą wysłania decyzji
2. datą z potwierdzenia odbioru jak wróci inf.zwrotna
3. w terminie 14 dni od daty jej doręczenia? (odwołanie)
tak wiem, że wszystkie kroki muszą być wpisane, ale....samo zamknięcie sprawy z jaką datą ma nastąpić?Maxima pisze: ↑01 lut 2024, 12:09Metryka musi być zgodna ze wzorem zawartym w rozporzadzeniu. Zawierasz informacje, zgodne z kpa, czyli: wszczęcie (złozenie wniosku), uzupełnianie dokumentacji, wysłanie, wpływ ZPO itp. Metryka jest długa, Zawsze mozna dopisać, jeśli sprawa jednak się ciągnie np. złozenie odwołaniaMadzik05 pisze: ↑01 lut 2024, 11:25WITAM, POWIEDZCIE PROSZĘ :
wystawiam decyzję i informację do zarządcy - wysyłam listem poleconym za potwierdzeniem odbioru
z jaką datą powinnam zamknąć sprawę?
1. datą wysłania decyzji
2. datą z potwierdzenia odbioru jak wróci inf.zwrotna
3. w terminie 14 dni od daty jej doręczenia? wyliczam datę (odwołanie)