miałam dziwny telefon - co wy na to, czy to ktoś naciąga - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 13 lip 2015, 14:34

Odmówić mówiąc że sprawdzono w ministerstwie i tam poradzono by zawiadomić policję.
Nie, nie i jeszcze raz nie.
ctvunin

Napisano: 13 lip 2015, 21:01

Jak można za coś "bezpłatnego" zapłacić 249 zł;). Nie grozić, ale zadzwonić na policję...
kizia

Napisano: 28 lip 2015, 13:33

Pan do Nas też dzwonił. Był bardzo niemiły, gdy stwierdziłam,że się nad tym zastanowię, przedstawił się jako T.Nowak i nawet podał numer telefonu. Ja dzwoniłam do Ministerstwa( oczywiście nic nie wiedzą) oraz powiadomiłam odpowiedni Urząd wojewódzki( Delegaturę) aby ostrzegli innych.
gopsik001

Napisano: 28 lip 2015, 14:44

No to jeszcze Wy jesteście w dobrej sytuacji bo dyskutujecie , a ja wysłuchałam i facet tak był przekonujący i zamówiłam ,tylko zastanowiła mnie kwota to zapłacenia przy odbiorze nie widząc nawet faktury na oczy bo będzie tam w środku, a zawsze realizujemy przelewem. Stało się ,ale czytając forum spostrzegłam się że w coś zostałam wkręcona tj.OPS i alkomat , co do czego. Oczywiście przesyłka ładnie zapakowana zostaje w ciągu tygodnia doręczona przez kuriera ,co miałam człowieka straszyć On jak mówi nie wiem co jest w środku, jego rolą jest dostarczenie przesyłki. Oczywiście na kopercie jest pieczątka Wydawnictwo Profi II Barbara Czerczyńska. Pytam kuriera czy mogę odmówić przyjęcia przesyłki ,odpowiedział że takie Pani prawo ma, streściłam Panu o co w tym chodzi i człowiek był też tak miły i powiedział , że też znajomemu dostarczał jakąś przesyłkę, koszt ok. 200 zł, zapłacił oczywiście i wtedy przy nim otworzył a w kopercie była następna koperta wypchana pociętymi kawałkami papieru. Także powiedział ,że jak Pani nie wie co tam jest to lepiej nie bierze. i Tak zrobiłam. Za parę dni zgodnie z umową facet z Warszawy dzwoni czy przesyłka została doręczona i czy wszystko jest w porządku, także sumiennie podszedł do sprawy, odpowiedziałam ,że nie przyjęłam przesyłki bo dowiedziałam się ,że to wielkie naciąganie , wygarnełam wszystko co mi przyszło na myśl, wspomniałam o Ministerstwie ,że tam o niczym nikt nie wie, a po drugie co to za Wydawnictwo Profi II jeśli to Ministerstwo rozprowadza , mówi że wydawnictwo wygrało przetarg. A jak tak pyskowałam to mówi ,że rozmowa jest nagrywana odpowiedziałam no i bardzo dobrze, rozłączył się. Także nie wiem czy to będzie spokój czy może przyśle jaki pozew do Sądu.
uwaga

Napisano: 28 lip 2015, 18:31

gopsik001 pisze:Pan do Nas też dzwonił. Był bardzo niemiły, gdy stwierdziłam,że się nad tym zastanowię, przedstawił się jako T.Nowak i nawet podał numer telefonu. Ja dzwoniłam do Ministerstwa( oczywiście nic nie wiedzą) oraz powiadomiłam odpowiedni Urząd wojewódzki( Delegaturę) aby ostrzegli innych.
Proszę o podanie tego numeru telefonu !
Gość

Napisano: 29 lip 2015, 13:51

Dzisiaj Pan ponownie zadzwonił, jaką podjęłam decyzję.Gdy mu powiedziałam,że nie będę niczego zamawiać zapytał mnie co ma wpisać w sprawozdaniu do MPIPS, gdy zaczęłam Go informować, że dzwoniłam do Ministerstwa i swojego Urzędu Wojewódzkiego,aby ostrzegli wszystkie Ośrodki przed "naciągaczem" to nagle się rozłączył.
Taki podał telefon: 531 888 042
gopsik001

Napisano: 29 lip 2015, 13:58

Wielkopolska, dzwonił,nawet wyciągnął numer komórki do kierownika, strasząc Ministerstwem!!
xxxx

Napisano: 29 lip 2015, 14:32

a ja mam podobny nr podany przez tego Pana 531888043
m-ka

Napisano: 29 lip 2015, 22:19

531888043, może ktoś zadzwoni do Ministerstwa i się zapyta?
Aga80

Napisano: 30 lip 2015, 10:19

dziś miałam telefon Pana Tadeusza Nowaka z Warszawy, powiedziałam mu że nie jestem zainteresowana. spytał co ma wpisać do sprawozdania z Ministerstwem. Naciągacz jakich mało. Gdybym wcześniej nie czytała tego forum, nie wiem czy bym się nie skusiła. Był tak przekonywujacy. Dziekuję za ostrzeżenie.
1bas1

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x