a co księgujecie w kosztach - tylko płace? I czyje płace? Bo np. u mnie pracownik od 500+ jest też od rodzinnych, funduszu alimentacyjnego i prowadzi płace. I zastanawiam się czy jego cały etat księgować z 85501 czy może część a część kierownika i księgowej też z 85501 i w jakiej wysokości. Jak macie to uregulowane?
A koszty pozostałe typu prowizja bankowa - też bierzecie część z 85501 np. 50 zł miesięcznie?
Ja w kosztach księguję wynagrodzenia, nadzór nad programem, szkolenia, zakup materiałów, pocztę (jeśli wystarcza), ZFŚS.
Jeżeli masz jednego pracownika do 500+ i św.rodzinnych, to powinnaś płacić też część jego wynagrodzenia z rozdziału 85502. A skoro prowadzi płace, to też część z 85219. Przynajmniej ja bym tak zrobiła. U nas z 85501 jest pokrywane wynagrodzenie kierownika w kilku % i jak starczy to księgowego.
A te części etatu pracownika, kierownika i księgowego oraz na 50 zł z prowizji czy innych usług określoną kwotę miesięcznie macie na podstawie zarządzenia czy tak sobie uzgodniłyście ustnie i tak robicie?