mieszkanie prywatne-PILNE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: dzisiaj, 8:38

witam wszystkich, mam pytanie dot. mieszkań prywatnych, które są wynajmowane dla innych a mianowicie: co biorę pod uwagę?
Właściciel nieruchomości pisze mi że jest świadomy tego że Pani X ubiega się o DM, wskazuje swoje konto na które ma być przekazywany DM, podpisuje wniosek....
a co z rachunkami?wystarczy jak napiszę mi, że Pani X poniosła takie a takie koszty?
Pani płaci jedną kwotę w której jest wszystko uwzględnione.
dziękuję za pomoc
kataberzyna
Praktykant
Od: 05 lip 2024, 11:28
Zajmuję się: dodatki ministerialne

Napisano: dzisiaj, 9:19

właściciel nieruchomości dobrze, że jest świadomy :)
podpisuje wniosek ok...więc i musi wpisać wszystkie wydatki, które ponosi najemca...wydatki też potwierdza jako inna osoba upoważniona do pobierania należności za lokal mieszkalny (pkt 10 na wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego)
udm mówi też, co jest wydatkiem : czynsz śmieci woda nieczystości ..Właściciel również musi mieć podpisaną umowę najmu z wnioskodawcą, bo wtedy wnioskodawca będzie miał tytuł prawny do lokalu...by mieć przyznany dodatek mieszkaniowy należy mieć tytuł prawny do lokalu. Umowa zawarta przynajmniej od 1 marca 2025 r. ponieważ składając wniosek w kwietniu najemca przedstawia wydatki poniesione w miesiącu poprzedzającym dzień złożenia wniosku, powierzchnia jaką wynajmuje...i na jaki czas jest umowa...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: dzisiaj, 9:42

tak, tak umowa podpisana z datą 01 marca 2025 r., właściciel wykaże mi jakie ta Pani ponosiła koszty za wodę, śmieci...czynsz według stawki gminnej...
bardzo dziękuję za pomoc
miłego dzionka :)
kataberzyna
Praktykant
Od: 05 lip 2024, 11:28
Zajmuję się: dodatki ministerialne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x