Moduł II AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 maja 2015, 8:12

Witam,

czy słyszał ktoś może o tym czy termin wypłat pozostaje bez zmian, czy tak jak w tamtym roku będzie możliwość wypłaty do 30.06.2015 roku?
Mori

Napisano: 27 maja 2015, 8:24

Jest pismo PFRON, że ze względu na to, że ostatni dzien wypłat (31.05.2015) wypada w niedzielę,tj. w dzien ustawowo wolny od pracy, termin wypłacania dofinansowań wydłuża się do 01.06.2015 r.
Lili

Napisano: 27 maja 2015, 8:31

Myślałem, że przedłużą do 30.06.2015 r., bo mam wnioskodawcę która do 30.04.2015 r. miała orzeczenie i się obudziła, że ma nie ważne
Mori

Napisano: 27 maja 2015, 9:39

Skąd ja to znam.................. te daty sa z kosmosu, bo zawsze wyskocza jakies niespodziewane rzeczy. Tylko sie człowiekm stresuje tym wszystkim
lILI

Napisano: 27 maja 2015, 10:19

W tamtym roku wydłużyli w ostatnich dniach do 30 czerwca, może i w tym coś wymyślą...
Mori

Napisano: 27 maja 2015, 14:29

Nie przejmuj się tym, że kończy się orzeczenie, jak dzwoniłam do PFRON w Warszawie ustaliłam, że w takiej sytuacji gdy nie ma możliwości wypłaty do 31 maja, a w tym roku 1 czerwca- należy poinformować oddział PFRON o takiej sytuacji i uzasadnić że jeden wniosek czeka na realizację z takiej i takiej przyczyny. Ponadto w takiej sytuacji bierze się pod uwagę studenta, iż jest to mu na rękę żeby mógł otrzymać właściwe dofinansowanie jeśli doniesie orzeczenie, jeśli nie będzie miał orzeczenia to mu nie będzie przysługiwać, bo na dzień podpisania umowy nie będzie uprawniony do dofinansowania.
pozdrawiam i powodzenia przy AS:)
maja000

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem