monar - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 gru 2016, 9:03

dziecko przebywa w Monarze na półrocznej terapii, ma zapewnione utrzymanie, rodzice nie ponoszą żadnych kosztów. czy świadczenie nadal wypłacać? w katalogu instytucji zapewniających całodobowe utrzymanie nie ma się do czego podpiąć żeby uchylić świadczenie. Poradźcie cos
mopsik22

Napisano: 28 gru 2016, 10:39

nikt nie ma pomysłu jak to ugryźć?
mopsik22

Napisano: 29 gru 2016, 10:34

wyraźcie jakieś opinie bo sprawa mi stoi w miejscu
mopsik22

Napisano: 29 gru 2016, 11:41

poproś stronę o zaświadczenie czy instytucja ta zapewnia nieodpłatne pełne utrzymanie.
(art. 2 pkt 8 instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie – oznacza to dom pomocy społecznej, młodzieżowy ośrodek wychowawczy,schronisko dla nieletnich, zakład poprawczy, areszt śledczy, zakład karny, szkołę wojskową lub inną
szkołę, jeżeli instytucje te zapewniają nieodpłatnie pełne utrzymanie;)

ja mam zaświadczenie z MONARU (Gdańsk), że instytucja jest zakładem opieki zdrowotnej finansowanym przez NFZ i zapewnia całodobowe utrzymanie jedynie w zakresie wyżywienia, zakwaterowania oraz leczenia uzależnień, natomiast rodzice zobowiązani są do pokrywania kosztów utrzymania dziecka w zakresie garderoby, środków higieny osobistej, leków, podręczników, przyborów szkolnych, , przejazdów, dofinansowania do obozów terapeutycznych i innych.
bgh

Napisano: 29 gru 2016, 12:36

dzięki - tez tak myslalam ze monar jest instutucja gdzie odbywa sie leczenie (podobnie jak szpital zapewniaja tylko wyzywienie i leczenie). mam spokojniejsza glowe
mopsik22

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x