wzór postanowienia o umorzeniu postępowania 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 gru 2016, 9:47

Witam, proszę o pomoc!
muszę umorzyć postępowanie w sprawie 500+, bo Pani rozmyśliła się i zrezygnowała z wniosku który składała do Ropsu i Rops zwalił to na nas ze my mamy umorzyć postępowanie z racji bezprzedmiotowości, czy macie jakiś wzór takiego postępowania bo ja się pierwszy raz spotkałam z takim umorzeniem.
dziękuje
klaudia_k
Stażysta
Od: 19 gru 2016, 13:19
Zajmuję się: Pomoc administracyjna,świadczenie wychowawcze 500+

Napisano: 02 sty 2017, 17:37

DECYZJA
Na podstawie art. 105 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (tj. Dz.U. z 2013 r. poz. 267 ze zm.), oraz Upoważnienia Wójta nr........... z dnia ......... do prowadzenia postępowania oraz wydawania decyzji w sprawie świadczenia wychowawczego, po rozpatrzeniu wniosku Nr ...../2016 złożonego dnia ....., przez........
POSTANAWIAM
umorzyć postępowanie administracyjne w sprawie ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego na osoby uprawnione: ......, ur. ...... i ......, ur. ........ r.
UZASADNIENIE
Dnia ....Pani ....... złożyła wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na dzieci: ......, ur. ........ i ......, ur. .......... r.
Następnie dnia........ strona wniosła o pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
Zgodnie z art.105 § 2 kodeksu postępowania administracyjnego organ administracji publicznej może umorzyć postępowanie, jeżeli wystąpi o to strona, na której żądanie postępowanie zostało wszczęte, a nie sprzeciwiają się temu inne strony, oraz gdy nie jest to sprzeczne z interesem społecznym.
Mając powyższe na uwadze, decyzja jest w pełni uzasadniona.
POUCZENIE
Od niniejszej decyzji służy prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Zielonej Górze za pośrednictwem Wójta Gminy Tuplice w terminie 14 dni od daty otrzymania decyzji.

Mam tylko takie coś :)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x