Może jakiś zbiorowy pozew w sprawie tego bubla? - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 13 sty 2016, 11:50

masz racje trzeba napiętnować ten bubel i tak motywować twórców do zmian, wysyłać im te sugestie co trzeba uprościć i wywalić, wybieranie adresu dla każdego członka rodziny tez jest rewelacyjnym pożeraczem czasu, automatycznie nie wylicza 18 roku życia + rzeczy o których już napisałaś. Twórcy nowego programu nie mogli widzieć poprzedniego, takie mieli ograniczenia, ale co przeszkadzało skonsultować nowy program przed wdrożeniem z ludźmi na nim pracującymi :x , ale jak nie działają podstawowe rzeczy w pierwszej wersji, to kiedy będą mieli czas na zmianę tego co jest? :evil: , ale słuszna uwaga, zarzucać ich skrzynkę sugestiami usunięcia błędów i rzeczy niepotrzebnych jest uzasadniona. Musimy to robić aż do skutku przez dłuższy czas, ale dajmy im pare dni na rozwiązanie aktualnych licznych problemów które maja oni, a tym bardziej my 8-)
ubu

Napisano: 13 sty 2016, 12:26

Tak dajmy im chwile na ogarnięcie samego zamawiania. Dziwnych opcji jest tu kilka np. wyświetlanie się peseli z poprzednich wniosków, wyświetlanie poprzednich nazwisk zamiast tego samego. Wyszukiwanie miejscowości też jest bez sensu; skoro wybrałam właściwą gminę powinnam mieć w liście wyboru tylko miejscowości z mojej gminy i najlepiej alfabetycznie. Teraz trzeba przeszukiwać cała listę bo nie jest nawet alfabetycznie.
dorotam

Napisano: 13 sty 2016, 12:41

najlepsze jest jak wpisujesz mozolnie wszystkie dane pesel, imię, nazwisko i dajesz sprawdź osobę to oni ja mają z większa ilością danych niż ja, nazwisko rodowe kobiet, serie dowodów i takie tam, ale nie ma takiej opcji żeby to było pomocą, by ty musisz zarówno te dane jak i inne niepotrzebnie klepać po 10 razy :twisted:
ubu

Napisano: 13 sty 2016, 13:22

ubu pisze:najlepsze jest jak wpisujesz mozolnie wszystkie dane pesel, imię, nazwisko i dajesz sprawdź osobę to oni ja mają z większa ilością danych niż ja, nazwisko rodowe kobiet, serie dowodów i takie tam, ale nie ma takiej opcji żeby to było pomocą, by ty musisz zarówno te dane jak i inne niepotrzebnie klepać po 10 razy :twisted:

aaa to masz nieźle :D u mnie sprawdź osobę nie działa więc nic dodać nic ująć, człowiek się tylko denerwuje że tyle czasu na to trzeba a i tak są błędy i nie wszystko działa jak ma działać
biko

Napisano: 13 sty 2016, 13:42

hej pisałam, że jak trzeba wybrać nazwę miejscowości to muszę wybrać z bardzo długiej listy i właśnie się zorientowałam, ze te nazwy to nie są nazwy miejscowości tylko nazwy przysłów:> hehehe jest nazwa np " Zadupie " ale nie ma nazwy miejscowości, której to zadupie się znajduje :> W mojej gminie jest ponad 20 miejscowości i murze jeszcze przeszukiwać przysiółki !!!!!!!!
dorotam

Napisano: 13 sty 2016, 13:59

czy ktoś wysyłał zgłoszenie o problemach przez help desk?

ja wysłałam i status tego zgłoszenia zmienił się na: "Status zgłoszenia zmienił się na Rozwiązane z wynikiem Fixed"

ale żadnego komentarza o problemie nie widzę, status się zmienił a odpowiedzi nie widzę...
oooo matkoooo.... ja to działa???
what???

Napisano: 13 sty 2016, 14:02

więc status zgłoszenia pisze że "rozwiązane"

wchodzę do MOK chce dokończyć co zaczęłam no i dalej błąd się pojawia - nic z tego nie rozumiem, po co piszą że rozwiązane jak dalej nie działa... ????
what???

Napisano: 13 sty 2016, 14:18

Stary program był dobry!!!!! Nie wiem, który z urzedników dopatrzyl sie konieczności zmiany tego programu. A zapewne kosztowal slono....Inspirator tego dziela i jego twórca powinni teraz zasiąśc i wprowadzac wszytskie wnioski
kotbehemot6

Napisano: 13 sty 2016, 14:32

a gdzie to w ogóle trzeba się logować. muszę wydać karty i nie umiem :(
madzia11

Napisano: 13 sty 2016, 14:40

Ministerstwo nalegało żeby program był pod nimi (już nie wnikajmy dlaczego ;) ), organizowali nawet spotkania w tym temacie :/, a twórcy programu (kto to wie według jakich kryteriów byli wybierani może lepiej nie wiedzieć ;) ) ale wyznaczono im bardzo krótkie terminy do realizacji tego wszystkiego, nic dziwnego że nie podołali temu zadaniu i nadrabiają teraz po "wdrożeniu programu" w życie, dodatkowo konkurencja czyli twórcy poprzedniego dobrego programu raczej nie będą im ułatwiać życia jak znam życie :lol: , a oni i tak nie mogli się zupełnie wzorować na poprzednim programie, mieli takie klauzule czy coś narzucone ponoć. Tracimy na tym najwięcej jak zwykle my - króliki doświadczalne :lol:
ubu

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x