Możemy zostać rodziną zastępczą - Stare tematy

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 24 gru 2013, 13:01

Weźmiemy do rodziny zastępczej zdrową dziewczynkę do 3 lat. Podyktowane jest to faktem iż nasz już adoptowany chłopczyk właśnie osiągnął taki wiek a według psychologów nowo wchodzące dziecko do rodziny nie może być starsze od domownika. Posiadamy 1,5 roczny staż jako rodzina zastępcza. W przypadku drugiego dziecka możemy zostać najpierw rodziną zastępczą a potem adopcyjną, posiadamy kwalifikacje na pełnienie funkcji rodziny zastępczej i adopcyjnej i nie boimy się wyzwań. Wejdziemy we współpracę z koordynatorami pieczy zastępczej, nie ważne z jakiego terenu Polski, jesteśmy zmotoryzowani ale jeśli dobro dziecka będzie tego wymagać to przyjedziemy na spotkanie nawet i 500 km. Posiadamy dobrą opinię i możemy wziąć dziecko spoza naszego powiatu. Proszę o kontakt czy przez admin czy na meila [email protected]
~dianka

Napisano: 24 gru 2013, 13:12

tyle dzieci w domach dziecka oczekuje na rodzine i tak trudno uzyskac adopcje, ze musisz na wlasna reke szukac dziecka?
~hala

Napisano: 24 gru 2013, 13:25

Nasz ośrodek adopcyjny zlikwidowano, wiemy, ze jest sporo dzieci potrzebujących w domach dziecka, a my jesteśmy otwarci oraz z doświadczeniem, przeszliśmy w OA i rodzimym PCPRze wiele kursów specjalistycznych i czasami może sie zdarzyć, ze dziecko trzeba szybko umieścić a brak jest takiej rodziny. Tak było w przypadku naszego synka. Możemy być rodziną zastępczą i adopcyjną lub tylko zastępczą w zależności od sytuacji dziecka. Pozdrawiamy wszystkie rodziny zastępcze i adopcyjne, życzymy Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku.
~Diana

Napisano: 28 gru 2013, 23:06

a z jakiego woj. Pani jest?
~opsik

Napisano: 31 gru 2013, 16:17

dolnośląskie
~dianka

Napisano: 02 sty 2014, 0:07

~Diana jestem zaskoczona informacją, że jest sporo potrzebujących dzieci w DD. Kontaktowałam się z 4 domami dziecka i wszędzie otrzymywałam informacje, że nie poszukują i tym bardziej nie potrzebują RZ.
~juka

Napisano: 02 sty 2014, 8:32

Nasz chłopczk jest z takiego domu dziecka i wzięliśmy go prosto stamtąd, wiedząc, ze kilkoro dzieci oczekuje na miejsce w tymże domu dziecka, ale śledząc te strony i rozmawiając z innymi rodzinami zastępczymi wiem, że czasami trzeba dziecko umieścić po prostu w rodzinie zastępczej, gdyż nie może ono dłużej przebywać w pogotowiu czy po prostu miejscowe rodziny zastępcze czy inne placówki są przeciążone. Pozdrawiam
~dianka

Napisano: 02 sty 2014, 10:19

A mogłabyś się ze mną skontaktować na e-maila [email protected] Miałabym do Ciebie kilka pytań. Z góry dziękuję.
~juka

Napisano: 02 sty 2014, 22:44

ja też proszę o kontakt: [email protected] ....
~opsik

Napisano: 07 sty 2014, 21:00

Witam, napisałam meila do -opsik i -juka i cisza...
~dianka

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x