Myślicie że zdążą ze zmianami w 2014?
Re: Myślicie że zdążą ze zmianami w 2014?
Będzie się działo. W każdej gminie będzie trochę inaczej.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przecież ja już u prywatnego jestem. Nic się nie zmieni jeśli będą zamówienia a myśle że będą. Ten rok zamykamy z rekordowym zyskiem;)
Produkcja i usługi. Standard;)
Zamówienia, kontrakty, marketing, zaopatrzenie (firmę w materiał), dostawa do klienta.
Tworzymy rzeczy które są przydatne każdemu, wszędzie i do wszystkiego:D
Więcej nie powiem:)
Zamówienia, kontrakty, marketing, zaopatrzenie (firmę w materiał), dostawa do klienta.
Tworzymy rzeczy które są przydatne każdemu, wszędzie i do wszystkiego:D
Więcej nie powiem:)
Moje zajęcie można w sumie nazwać marketingiem. Wyszukuję klientów, oferuję im towar, negocjuję ceny. Praca biurowa:D
To zakład kolegi więc moooże miałem troszeczkę lepszy start;)
Często po 15.00 wskakuję za fizycznego by mieć więcej kasy - nadgodziny.
Nie powiem ile zarabiam. Powiem tylko ile zarabiają fizyczni - ok. 2000 netto. Jeśli zaś mają nadgodziny (a mają bo jest tyle pracy że 8h dziennie nie wystarczy) to mają na rękę ok. 3000 zł. Ostatnie pół roku pracowali także w soboty (po 8h).
Nikt nie narzeka. Wiedzą doskonale że po zawodówkach jako fizole mają o wiele więcej niż nie jeden socjalny po studiach. Mają wszak konkretny fach w ręku.
To zakład kolegi więc moooże miałem troszeczkę lepszy start;)
Często po 15.00 wskakuję za fizycznego by mieć więcej kasy - nadgodziny.
Nie powiem ile zarabiam. Powiem tylko ile zarabiają fizyczni - ok. 2000 netto. Jeśli zaś mają nadgodziny (a mają bo jest tyle pracy że 8h dziennie nie wystarczy) to mają na rękę ok. 3000 zł. Ostatnie pół roku pracowali także w soboty (po 8h).
Nikt nie narzeka. Wiedzą doskonale że po zawodówkach jako fizole mają o wiele więcej niż nie jeden socjalny po studiach. Mają wszak konkretny fach w ręku.
Dobrze, że miałeś takie możliwości. W większości zakładów fizyczni zarabiają lepiej niż socjalni, ale cóż, niech mają.
Mój syn czasami śmieje się że zarabia podobnie jak ja... tyle ,że on ma funty.
Mój syn czasami śmieje się że zarabia podobnie jak ja... tyle ,że on ma funty.
cytat:
Jesteśmy jedną z najbardziej wykwalifikowaną armią pracowników. Studia wyższe, specjalizacje, podyplomówki, kursy specjalistyczne. Ja w UG nie widzę takiej kadry. U nich to dopiero raczkuje. Mają wiertników, cukierników i innych i oni dotrwają do emerytury. No i oczywiście zarabiają dużo więcej, bo to gmin.
Uśmiałam sie nieżle. Nie ma to jak brak samokrytyki. Nie jestesmy najbardziej wykwalifikowana kadrą. Nasze studia (praca socjalna) jest jednym z łatwiejszych kierunków (studiowałam na dziennych studiach b.dobrej uczelni). Uważam,tez ze szkoła nie przygotowuje do zawodu pracownika socjalnego. A kursy, szkolenia, specjalizacje???? Może i sie liczą ale wiesz mi są ludzie o wielel wiele bardziej wykształceni. Nawet w Urzędzie. W naszym UG 70% to osoby po studiach znacznie trudniejszych (prawo, administracja, ekonomia, informatyka itp). A w ops jest tylko 2 po studiach/ na 8 osób.
Jesteśmy jedną z najbardziej wykwalifikowaną armią pracowników. Studia wyższe, specjalizacje, podyplomówki, kursy specjalistyczne. Ja w UG nie widzę takiej kadry. U nich to dopiero raczkuje. Mają wiertników, cukierników i innych i oni dotrwają do emerytury. No i oczywiście zarabiają dużo więcej, bo to gmin.
Uśmiałam sie nieżle. Nie ma to jak brak samokrytyki. Nie jestesmy najbardziej wykwalifikowana kadrą. Nasze studia (praca socjalna) jest jednym z łatwiejszych kierunków (studiowałam na dziennych studiach b.dobrej uczelni). Uważam,tez ze szkoła nie przygotowuje do zawodu pracownika socjalnego. A kursy, szkolenia, specjalizacje???? Może i sie liczą ale wiesz mi są ludzie o wielel wiele bardziej wykształceni. Nawet w Urzędzie. W naszym UG 70% to osoby po studiach znacznie trudniejszych (prawo, administracja, ekonomia, informatyka itp). A w ops jest tylko 2 po studiach/ na 8 osób.
Oprócz Myślicie że zdążą ze zmianami w 2014? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku
interpretacja
czy należy się zasiłek stały
Dokumentowanie notatek
program osłonowy
Praca socjalna - teoria a rzeczywistość
Pochówek bezdomnego
Co robicie w sylwestra?
fajne to forum
wynagrodzenie
Przypomnienie o Pomoście 2-0.0
stypendium