Na co można środki z Komisji? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 05 lut 2010, 18:09

Waldku. czy Twoje informacje sa pewne? Czy wszyscy kontrolujący tak podchodż do tego tematu? Jestem pełnomocnikiem na 1/4 etatu, 3/4 inne zadania gminne. Od zawsze te 1/4 było opłacane ze srodków alkoholowych. Jak pisałam miałam kontrole RIO i było ok. Więc? W koncu realizuje program. Gdyby nie te srodki to pewnie profilaktyka byłaby tylko na papierze, bo mój mały UG nie da kasy ze srodków własnych. Jak zatem wybrnąc z tej sytuacji?
~iza

Napisano: 20 lut 2010, 13:02

Waldku wyślij mi propozycję tych rzeczy z profilaktyki. Dziękuje! [email protected]
~Katarzyna

Napisano: 21 lut 2010, 14:14

koordynator prowadzący ma u nas w preliminarzu zapisane i tak dostaje- 300/m-c a z alkoholówki mamy też nasze diety 100 na rękę, opłacamy lekarza biegłego gdy bada alkoholika, płacimy prowadzącemu punkt konsultacyjny 1 x w tyg 2 godz(jest to terapeuta ma 250 za m-c, dofinansowujemy szkoły(jeżeli odpowiednio wcześnie zgłosiły imprezę o treści przeciwdziałania uzależnieniom ponadto jeżdzimy na szkolenia 3 dniowe o tematyce uzależnień ostatnio -Sopot to wiele dające szkolenia, dzięki temu działamy prężnie, no i wysyłamy 12 dzieci z rodzin z problemem co rok na kolonie(morze lub góry), a co rok mamy imprezę super dla młodzieży szkół podst i gimnazj. o tematyce przeciwdziałania uzależnieniom są super nagrody zakupione z funduszy komisji, pomaga nam GOK udział biorą okoliczne szkoły również z sąsiednich powiatow, mamy przez nasze działania wiele sukcesów, wiele osób walczy z nałogiem, opłacamy im dojazdy na terapię( zwrot co m-c kosztów dojazdu)- gdy szukałyśmy ostatnio dzieci z problemowych rodzin na kolonie, miałyśmy naprawdę problem, wysyłamy więc przeważnie te same( tak zmalała liczba alkoholików), naprawdę szkolą nas profesjonaliści, nie szkoda kasy na to a i nam chce się pracować, czego i wam życzę
~anna

Napisano: 21 lut 2010, 21:04

tylko pozazdrościć sukcesów :)
~kinia

Napisano: 22 lut 2010, 10:51

no, no żeby nie było, ostatnio w ciągu 6 m-cy co najmniej 6 zgonow alkoholowych(niezawinionych przez nas :) ), i 5 przypadków choroby rakowej, związanej z alkoholem i papierosem, no trochę padł strach na ludków, ponadto kilku alkoholowych kawalerów samotnych bez rodzin, ale to inna bajka ich wybór, dla nas priorytetem była likwidacja(ograniczenie )w rodzinach- to zostało spełnione
~anna

Napisano: 12 kwie 2010, 13:44

Aniu to tylko pozazdrościć że znalazłaś człowieka który za 250 miesięcznie prowadzi u ciebie konsultacje. przeważnie biorą po 65 zał. za godz.

a właśnie ktoś ma jakiś namiar na wytyczne PARPA dotyczące wynagradzania biegłych i terapeutów na 2010 r???????????
~seweryn

Napisano: 18 maja 2010, 16:47

przychylam się do prośby o namiar i wytyczne
~-

Napisano: 15 lip 2010, 11:15

mam pytanko: czy z tych środków można opłacać pobyt osoby w schronisku dla bezdomnych ?
~aga

Napisano: 15 lip 2010, 15:03

absolutnie nie można!
~jola

Napisano: 02 sie 2010, 18:51

wydaj na wódę, co się głupio pytasz.
~marcin

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x