Na jaki okres przyznać dodatek energ dodatek mieszkaniowy ma wnioskodawca przyznany do końca stycznia i złożył już nowy wniosek na dod, mieszkaniowy czyli będzie miał do lipca d.m i złożył też wniosek na dod. energetyczny na jaki okres przyznać do lipca dodatek energetyczny?
Można
- do 30 kwietnia
- na czas trwania d.m. - ale uwzględniając wpis że kolejnych miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra właściwego do spraw gospodarki.
proszę o wzór decyzji przyznającej d e od stycznia do lipca lub czerwca 2014 r może ktoś wydał już taką dec.
Obecnie wydawałam dec do kwietnia ale wydaje mi się, że robiłam to źle, ponieważ jeżeli jest zachowana ciągłość to dec powinna być wydana do VII , sobie dokładam pracy a Wnioskodawca ma prawo się poskarżyć
skoro ktos ma przyznany DM do m-ca stycznia i w styczniu sklada nowy wniosek na DM - to decyzję o przyznaniu nowego DM ( kontynuacja) ma przyznaną na okres od lutego do lipca. Na wydanie decyzji mamy 30 dni, ale...
Jesli ta sama osoba złozy wniosek na DE w miesiącu styczniu( a z jakichś względów nie wydamy jeszcze decyzji o przyznaniu DM od miesiąca lutego) - to DE może byc przyznany tylko na miesiąc styczeń.
Jesli jednak wydamy decyzję o przyznanie DM od miesiąca lutego- to wg mnie można przyznac DE od miesiąca stycznia do lipca br. W decyzji tej nalezy zaznaczyc, że DE w okresie od stycznia do kwietnia będzie wypłacany np. w kwocie 11,36 (dla osoby samotnej), a na dalszy okres, tj. od maja do lipca w kwocie podanej przez Ministra Gospodarki w drodze obwieszczenia
też tak robimy,to się wszystko wyprostuje w momencie jak ludzie będą przychodzić pod koniec obowiązywania tych decyzji, wtedy DM i DE razem od 1 następnego miesiąca