Na placówki jazdy dalszej ciąg...

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Damian

Re: Na placówki jazdy dalszej ciąg...

Post autor: ~Damian »

Wydaje mi się że należałoby zredagować pismo dotyczące raportu w oparciu o nasze doświadczenia. Rozesłać do wszystkich posłów i do mediów.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Raport nie jest tak kategoryczny w ocenach jak informacja o realizacji ustawy zacytowana przez Marcina. Mam wrażenie, że dla publiczności w sejmie przedstawiono podkolorowywane wnioski, po to by udowodnić przyjętą tezę. Czy to nadal polityka czy może już zwykła dezinformacja i manipulacja?
~etatysta

Jeśli przyjąć, że faktycznie nastąpił spadek ilości dzieci w pieczy zastępczej tzn. że nastąpił on w pieczy rodzinnej. Jest mniej dzieci i rodzin w rodzinach spokrewnionych. Czyli ustawa tak naprawdę rozłożyła pieczę rodzinną. Do tego nagminnie przekraczane są limity liczby dzieci w rodzinach zawodowych i RDD, co częściowo maskuje problem miejsc w placówkach....

Ech... Marcinie po co ktoś z ministerstwa miałby za darmo spotykać się z dyrektorami? Ministry i posłanki wolą pojechać np. do Waplewa, bo tam jest bezproblemowo i wszyscy sobie kadzą i mówią jednym językiem. Nie ma tam problemu niewygodnych pytań, a jeśli takowe padają zawsze je można zbyć jakimś łgarstwem (pamiętasz obiecanki w sprawie świadczeń kompensacyjnych?). Ustawa skonfliktowała kadrę z dyrekcją jak nic nigdy dotąd. Tak złej atmosfery pracy nie było chyba nigdy. Nadal uważasz się za reprezentanta interesów placówek? Wielu pracowników pewnie przestało traktować dyrektorów jako reprezentantów interesów placówek.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Ja się uważam - jestem czysty jak woda zimą z drogi. Na 100% za reprezentanta swojej placówki. Możemy siedzieć cicho i czekać na walec, który wszystko wyrówna, możemy dalej się nad sobą rozczulać lub próbować coś zrobić. To będzie przegięcie jednak napiszę - WSZYSTKIE RĘCE NA POKŁAD
~?

Post autor: ~? »

etatysto a ty dalej w placówce? na kp?
~etatysta

Przecież już dawno pisałem że nie ;) ale mam dobry kontakt, więc wiem co się dzieje
~mariusz

Post autor: ~mariusz »

Marcin
To będzie przegięcie jednak napiszę - WSZYSTKIE RĘCE NA POKŁAD

e tam , przegiecie to jest to, o czym pisalem - z dzieciakami pod sejm !!!!
~?

Post autor: ~? »

etatysto to gdzie Ty teraz pracujesz???
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

~haha

Post autor: ~haha »

Wg statystyk to nauczyciele najmniej pracują a najwięcej w przełożeniu na 40g zarabiają.Statystyki...
wg innych z kgp skuteczność policji jest tak wielka w tamtym roku,że ogólnie spadła ilość przestępstw...i komu wierzyć??gazetom??Tabelkom???
ODPOWIEDZ