Nadchodzi IV RP:/ - HYdE PaRK

Strona 8 z 16    [ Posty: 158 ]

Napisano: 15 lip 2013, 20:28

Dobrze Adasiu juz się posmiałes a teraz powiedz dlaczego będa rządzić?
Ano dlatego ze Tusk to nieudacznik który zadłuzył kraj (budzet sie nie domyka), połozył gospodarkę (bezrobocie rosnie) i ogólnie spieprzył wszystko czego się dotknął.
Gdyby był super premierem to rzadziłby i 100 lat ale nie jest i tyle.
To samo komorowski
~he he

Napisano: 15 lip 2013, 21:41

A myślisz że drobiowa ferajna będzie lepsza?
W latach 2005-07 pokazali co potrafią heheheeheheh!!!
~Adam

Napisano: 15 lip 2013, 23:44

Pokazali. Było duzo niższe bezrobocie i obnizyli podatki. Akurat pracowałem i pracuje poza budzetówka i widze róznicę. Tusk wprowadza np kontorle urzedów skarbowych na kontach bankowych.
Podoba Ci sie to?
~he he

Napisano: 15 lip 2013, 23:59

Rudy obiecał:
1. Podatek liniowy,
2. Likwidację senatu i zmniejszenie posłów liczby,
3. Reforme ZUSu,
4. Likwidację KRUSu,
5. Powrót młodych ludzi z emigracji,
6. Reforme systemu opieki medycznej.
To tylko kilka sztandarowych koncepcji a była masa tych obietnic.
Co ONI zrobili przez 7 lat mając i większośc w sejmie i prezydenta?
No Adasiu napisz nam co zrobili?
Rządzi PO a nie PiS od 7 LAT!!
~do tych co wierza rudemu

Napisano: 16 lip 2013, 0:02

Bezrobocie to wina systemu edukacji który stawia na teorię a nie praktyke i który nie promuje kierunków na które jest popyt na rynku. Nie wykorzystuje się i nie rozwija młodych talentów.
PiS rządził wtedy kiedy jeszcze nie panoszył się kryzys. Yaro nie musiał wtedy podejmować różnych bolesnych działań, cięć związanych z ochroną budżetu i PKB. o były inne czasy. Mógł sie zająć szukaniem haków i walką z układem za pomocą CBA.

Tusk przegra bo olewa politykę społeczną. Kochają go za to przedsiębiorcy i tzw. elita. Jednocześnie jego bolesne reformy to wynik zaniedbań wcześniejszych rządów. Także PiS-u.

Gdyby w porę zaczęto dbać o polską rodzinę i rynek pracy to Tusk nie musiałby podnosić wieku emerytalnego. Polityka to ciąg przyczyn i skutków. Łańcuch zależności.
~Adam

Napisano: 16 lip 2013, 0:25

A co da nam PiS:
- połączenie tronu z ołtarzem - Rydzyk ważną figurą w rządzie.
- izolacja - znaczące pogorszenie relacji z Rosją i Niemcami (bardzo ważnymi i wręcz strategicznymi partnerami).
- wykorzystywanie służb do walki z urojonym układem - szukanie haków, prowokacje.
- rozliczanie Smoleńska - Tusk przed trybunałem, złośliwe drażnienie Rosji, kanonizacja Lecha:P
- dyskryminacja gejów, lesbijek i transwestytów (mowa o udziale w polityce i kulturze, odebranie im praw do informacji szpitalnej, spadków, wspólnych rozliczeń itp).
- skrajny konserwatyzm.
- straż w postaci narodowców.
- zadłużanie państwa.
- oddalanie się od UE (i tym samym jej funduszy).
- walka z ateizacją - przymus chodzenia na religię, religia na maturze, stygmatyzacja i gorsze traktowanie innowierców oraz ateistów w szkołach.
- prokuratura generalna i służby znów w rękach prezesa - upolitycznienie tych jednostek oraz skok na ich niezależność.
~Adam

Napisano: 16 lip 2013, 0:29

Adasiu ale dalej nie odpowiedziałes na jedno pytanie - czemu przez 7 lat władzy absolutnej Tusk nie zrealizował ŻADNEJ ze swoich obietnic?
~do tych co wierza rudemu

Napisano: 16 lip 2013, 10:14

Ja myślę, że jeżeli gospodarka w porę odbije, to jest jeszcze nadzieja na inny układ sił w parlamencie, niż kaczo-grzybkowy taliban.
~betonowy

Napisano: 16 lip 2013, 10:17

Odbić to Ci się może śniadnie...
~oko

Napisano: 16 lip 2013, 10:20

Teraz przyszedł prawdziwy czas na modły o mądrość i roztropność narodu, żeby nie dać władzy wariatom, którzy spiepszą to co i tak jest słabe i budowane z mozołem.

Kaczuchy zaatakowały bo poczuły poprawę koniunktury gospodarczej i władza im zapachniała jak muchom g.ó.w.n.o. Tusek suchą nogą ich przez kryzys przeprowadził i myślą, że teraz zgarną cała pulę. Ciężko się rządzi w czasach krycysu. Gdyby kacze dzioby rządziły w czasie kryzysu to już ze 3 lata śladu by po nich nie była - tak dziwnym cudem ocaleli.

Ja wierzę jednak w ostateczną mądrość tego narodu, że w ostatniej chwili przyjdzie opanowanie i w wyborze wyjdzie 25% mnij niż w sondażach.
~betonowy

Strona 8 z 16    [ Posty: 158 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x