Nasza-Klasa profil

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~tajny

Re: Nasza-Klasa profil

Post autor: ~tajny »

No niestety patrząc z punktu widzenia np. mojej rodziny to efektem 15 lat postępowań w sprawie zasadzania i egzekucji alimentów w których wzięło udział ponad 90 funkcjonariuszy jest ... g.... Doprawdy tak na trzeźwo patrząc na to wszystko to tak jest. Prawie wszystkie postępowania 95% dotyczyły rozpoznawania buchalterii komorniczej no i nic nie jest rozpoznane.
A forsa wzięta, budowle szkło i marmur, ogrzane, sprzątane, malowane. Wielkie G w zamian.
Oczywiście, że bida ojczyźniana, dziwne byłoby gdyby pachniało dobrobytem.
~Karolina

Post autor: ~Karolina »

Sylwunia ! Ten tajny jest całkiem fajny ( momentami myśli trzeźwiej niż połowa ludzi w naszym kraju). Dawaj go nieszczęśnika do naszego Klubu... może i jemu co skapnie ze strony Skarbu Państwa! A on by chciał Seszele, Mauritius, Martynikę i takie tam oglądać...a tu tymczasem w naszym kraju łopatę dostał i kopa do roboty... i jeszcze chłopina nic z tego ni ma...
Sylwunia! Okaż mu chociaż cień współczucia...

ps. Tajny jest po prostu moderatorem tej strony!!! Nie każ go ignorować bo dzięki niemu jest kolorowo! Tajny i dzięki za te lafi rynde!
~SYLWIA LIGOTA

Post autor: ~SYLWIA LIGOTA »

:-))))))))
~Sylwia B

Post autor: ~Sylwia B »

Bardzo to wszystko ciekawe i interesujące a teraz ja dołożę coś od siebie...Facet kupuje dom za jakieś350tys.jeżdzi autem prosto z salonu za jakieś 120 tys. a od 10 lat naie jest w stanie placić alimeantów na własne dzieci w kwocie 460zł. nadmienię,że to dwoje dzieci ,na dzień dzisiejszy jego dług wobec państwa to jakieś 30 tys a wobec dzieci 20,no i cóż taka matka robi? idzie do komornika z prawomocnym wyrokiem i dostaje świstek zatytułowany ,,Egzekucja komornicza bezskuteczna\",idzie do prokuratora i składa doniesienie o umyślne uchylanie się od płacenia, to pierwszym pytaniem jakie usłyszy będzie \"A dowody pani ma\" i po dwóch tygodniach dostaje kolejne pismo zatytułowane \"Umorzone z powodu znaku znamion przestępstwa\",no cóż rusza dalej idzie do Burmistrza(*zapomniałam dodać,że gość prowadzi działalność gospodarczą) a pan B.robi wielkie oczy i pyta czy to aby na pewno ten pan,nabiera wody w usta i to koniec ,kolejny urząd nasza kochana Policja i tu bym chciała podziękować naszemu panu z-pcy komendanta,bo chociaż on jeden był szczery i powiedział\"Proszę pani w naszym kraju łatwiej złapać złodzieja niż dłużnika alimentacyjnego\" no i pa. A najbardziej podobała mi się szopka p.t Sąd Rodzinny,rzecz dzieje się dosłownie w przeciągu dwóch tygodni,jedziemy na sprawę o podwyżkę alimentów i cóż widzę pan ubrał się chyba w lumpeksie albo zapłacił jakiemuś bezdomnemu,żeby oddał mu rzeczy,przed panią sędzią odstawia cyrk jaki to ja jestem biedny i skrzywdzony przez los no i z podwyżki nici ,bo pana nie stać.W drugim tygodniu mamy sprawę o ustaleniu kontaktów z dziećmi ,na które ja sie zgadzałam od początku ale pan chciał miec koniecznie to na piśmie icóż widzimy ta sama sala,ta sama sędzina,ta sama matka tylko pan chyba jakiś inny model wystrojony jak z żurnala z adwokatem pod pachą i już nie płacze tylko chwali swoimi dobrami materielnymi więc pytam co jest grane a p.sędzia z oburzeniem\"ależ proszę pani jedna sprawa nie ma nic wspólnego z drugą\"i chyba powinnam pominąć fakt,że pani sędzina zaproponowała mi sprzedaż domu,żebym mogła utrzymac dzieci .To taki skrót walki o parę złotych przyznane dzieciom,a jak bym miała te 500zł.choć nie wiem skąd to się wzieło to nie zawracałabym sobie głowy pracą na dwa etaty jako kelnerka i jako sprzątaczka...Pozdrawiam i życzę panu tajnem i wszystkim tym,którzy twierdzą,że wyciągamy rękę po łatwe pienidze niech rusz tą trasą ciekawe czy starczy im cierpliwości? Powodzenia
~tajny

Nigdy się nie zgodzę na atakowanie rodziny kłamstwem, obojętnie której, nawet kiedy już wieko będzie przybijane gwoździami jeszcze będę wierzgał.
Ważyłem ostatnio te świństwa na pożyczonej od sędziów wadze i waga zdecydowanie pokazała, ze więcej nakłamali sędziowie i prezesi sądów niźli świadkowie.
Rozliczam towarzystwo właśnie, może i Mauritius, kto wie?
~irena

Post autor: ~irena »

jeżeli jest przyzwolenie społeczne na niepłacenie alimentów, (słyszałam nawet stwierdzenie, że alimenty płacą tylko frajerzy) - to oznacza, że idea powrotu Funduszu Alimentacyjnego w Polsce jest jak najbardziej słuszna.

Jeżeli \"łatwiej złapać złodzieja niż dłużnika alimentacyjnego\" to alimenty musi płacić budżet państwa i jak najbardziej powinien być zniesiony próg dochodowy do otrzymania świadczeć z FA, z tego prostego powodu, że to egzekwowanie przez państwo prawomocnego wyroku a nie zasiłek dla ubogich. Może wtedy pojawi się chęć poprawienia ściągalności alimentów a uchylanie się od płacenia na swoje dzieci będzie przez prokuraturę uznane za wysoką szkodliwość czynu.
~tajny

Niestety należymy do dwóch różnych obozów. Nie ma większych szans na porozumienie, wobec puszczania tej samej zdartej płyty. Samo wejście małżeństwa do sądu i oddanie władzy nad rodziną obcemu człowiekowi, który na podstawie perfum i szmat ma rozstrzygać o losach jest wielkim nieporozumieniem i końcem oczywiście rodziny.
Reszta to konsekwencje pisania infantylnych pozwów.
Zaczynacie opowieści od konsekwencji, pomijając istotne, decydujące i niewygodne dla siebie fragmenty historii.
~Karolina

Znam historię Sylwii B, i znam też tego Pana ( dalibóg na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze, których on podobno nie ma..) uchylającego się- lekko mówiąc ze swoich obowiązków. Ponieważ jest to mała miejscowość, ( a on jest absurdalnie!!!) postacią ląfrującą wśród towarzystwa na wyższych stołkach panuje tam w tej sprawie wielka zmowa milczenia...
Z działalności tego Pana prowadzonej pod przykrywką \" nowej żony\" wpływają pieniążki do różnych kas - w tym też do fundacji- jest on znanym darczyńcą w okolicy, tylko szkoda ,że nie do najwłaściwszych z właściwych adresatów- czyli jego własnych dzieci. Smutna to historia, ale prawdziwa. Na dodatek nikt tu naprawdę nic nie robi, żeby ulżyć tym dzieciom i kobiecie rozdartej między dwa etaty... Przydałyby się jakieś media, żeby rozbić ten klan pana B i myjących ręka rękę jego kolegów...
~Karolina

Aha! Panie tajny! Konsekwencją opowieści mojej koleżanki , o którą się tak Pana upomina są właśnie dzieci... ( SZKODA, ŻE PAN NIE ZAUWAŻYŁ) a matce których zaproponowano mieszkanie z tymi dziećmi pod namiotem... ( !!!!!!) A czemu ona jest winna i te dzieci, że państwo nie radzi sobie z problemem nieściągalności. TO JEST WPROST OBURZAJĄCE !!!!

Dla porównania: Państwo ściąga podatki a dłużników ZUSowskich i Skarbowych ściga nieraz całą Policja w kraju.. . co oglądamy w telewizji... Szkoda tylko ,że nie słyszałam nigdy o takim przypadku, że złapano jakiegoś alimenciarza za kolosalne długi których dopuścił się w stosunku do swoich dzieci i teraz np. rodzina musi wpłacić za niego kaucję!!! W Japonii dla odmiany za dług chociaż jednego członka rodziny płaci nieraz całe pokolenie!
~Karolina

No i Mamy kolejny przykład lekceważenia dobra rodziny w naszym kraju. Wypuścili \" kata\" to i mają ofiary. I CO SĄD NA TO? Oczywiście nie ma winnych...
ODPOWIEDZ