Nasza-Klasa profil
Re: Nasza-Klasa profil
irena ty zajmij sie czytaniem \"Chwili dla Ciebie\" a ty karolina idź do jakiejś roboty bo jak widać nie pracujesz jeżeli o 5.29 nie śpisz.
a ty jeżeli \"pracujesz\" to nie zajmujesz się wykonywaniem pracy tylko internetem (za który płaci twój pracodawca), piciem kawy i jedzeniem pączków, widocznie masz za mało obowiązków. Pomyśl jak zlikwidują świadczenia rodzinne, FA i pomoc społeczną to pójdziesz na zieloną trawkę i nawet zasiłku dla bezrobotnych możesz nie dostać, bo też zlikwidują.
No i prawie jak na wiejskiej...Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeiwników FA i polityki prorodzinnej naszego państwa.
Niedobrą jest rzeczą przeniesienie obsługi funduszu do OPS-ów, gdyż automatycznie świadczenia mylone są z zasiłkami rodzinnymi i konfrontowane przez pracowników socjalnych z ich własnym uposażeniem, co prowadzi do antagonizacji społeczeństwa. Myślę, że taki własnie zamiar miał poseł Palikot, bo w swoim cwaniactwie wie, że takim skłóconym społeczeństwem łatwo jest rządzić i manipulować-to zasada dawno znana! W ustawie obywatelskiej poza tym był wpisany artykuł o utworzeniu odrębnego rejestru dłużników alimentacyjnych, który miał działac szybciej i skuteczniej od KRD. Są obawy, że gminy nie chcą przejmować funkcji egzekucyjnych, gdyż nie chcą być obłożone dodatkowa pracą. Tak więc mamy do czynienia z ogromną pasywnością masy urzędniczej, jak też celowym działaniem politycznym w celu osłabienia skuteczności dobrej ustawy, której dobrem naczelnym jest dobro narodowe - dzieci i mocne, praworządne państwo. Matki boją się działań antynarodowych, uderzających w rodziny i dlatego będą walczyć !
Akurat fundusz alimentowy ma niewiele wspólnego z dobrem narodu. To typowe rozdawanie pieniędzy wprowadzających do rodzin separatyzm i zachęcających do manipulacji faktami.
Co by nie powiedzieć jest to fundacja promocji i poszerzania marginesu społecznego. Zbyt wiele rodzin zostało rozwalonych przez fundację aby przypisać jej cechy dobrodziejskie.
Za rozbicie rodziny dostajesz pieniądze. To ku pa sy fu nie dobrodziejstwo, zmuszającego wręcz do korzystania z darmowej forsy w zamian za rozbicie rodziny.
Są w miarę skuteczne sposoby na oddzielanie ziarna od plew. Co jednak ciekawe, w ogóle nie ma dyskusji o stosowaniu sita alimentowego. Daje się pieniądze na każdy wniosek. No to się bierze odpowiednio do celu mieląc py skiem w sądzie.
Co by nie powiedzieć jest to fundacja promocji i poszerzania marginesu społecznego. Zbyt wiele rodzin zostało rozwalonych przez fundację aby przypisać jej cechy dobrodziejskie.
Za rozbicie rodziny dostajesz pieniądze. To ku pa sy fu nie dobrodziejstwo, zmuszającego wręcz do korzystania z darmowej forsy w zamian za rozbicie rodziny.
Są w miarę skuteczne sposoby na oddzielanie ziarna od plew. Co jednak ciekawe, w ogóle nie ma dyskusji o stosowaniu sita alimentowego. Daje się pieniądze na każdy wniosek. No to się bierze odpowiednio do celu mieląc py skiem w sądzie.
Ktoś mi chyba zwrócił uwagę, że nie mam pracy? Mam jej mnóstwo przy trójce dzieci, aby je ubrac, wyżywic i zapenic odpowiednie zajęcia .... a nie śpię z powodu depresji... bo między innymi nie mogę się pogodzic z faktem okradania dzieci przez państwo produkujące ustawowe buble...
W Norwegii też jest wysoki socjal i tam jest to powodem do narodowej dumy ... nikt tam nie okrada najuboższych obywateli ani dzieci. Oni wiedzą , że dzieci są najistotniejszą inwestycją Państwa w przyszłe społeczeństwo... Ciekawe, kiedy nasi do tego dojrzeją ( nie dotyczy tajnego...)
W Norwegii też jest wysoki socjal i tam jest to powodem do narodowej dumy ... nikt tam nie okrada najuboższych obywateli ani dzieci. Oni wiedzą , że dzieci są najistotniejszą inwestycją Państwa w przyszłe społeczeństwo... Ciekawe, kiedy nasi do tego dojrzeją ( nie dotyczy tajnego...)
Skandal! Beata Mirska Stowarzyszenie DAMY RADĘ które powstało w proteście przeciwko likwidacji FA wręczyła 42 statuetki ludziom, którzy m.in. zlikwidowali Fundusz Alimentacyjny i dokonali drastycznych cięć zasiłków.
Oto niektóre komentarze forumowiczów:
do Beaty Mirskiej - 2009-02-26 14:52:00
Jestem zaszokowana i zasmucona. Zastanów się co robisz?! Nagrodziłaś najbardziej tych, co niszczyli i likwidowali FA i byli nieczuli na krzywdę dzieci polskich. nie rozumiem dokąd zmierzasz i dlaczego to robisz, chociaż się domyślam. Może jednak przyjdzie kiedyś taka chwila i będziesz potrafiła wznieść się ponad swoje prywatne, niejasne interesy. Doceń prawdę w życiu!
autor: ~Dalida
Uzupełnienie - 2009-02-26 17:02:59
Pani Beata Mirska jest Prezesem Stowarzyszenia Damy Radę, Podczas dorocznej Gali Stowarzyszenia oświadczyła publicznie, że Premier Donald TUSK oraz Platforma Obywatelska jest OK! Pani Prezes wcześniej była przeciwnego zdania - natomiast bezpośrednie kontakty z Premierem RP zmieniły to przekonanie na pozytywne.
autor: ~uczestnik
koniunkturalistka - 2009-02-26 18:30:55
\"OTWÓRZ OCZY\" te słowa kampani informacyjnej powinny oświeciś panią prezes. Ma chyba złych doradców?! Psychologa z plemienia Izaaka i Jakuba oraz panią prawnik, która kocha Lecha Wałęsę, który dla wielu Polaków, to żaden autorytet tylko agent BOLEK. W pomaganiu liczą się pieniądze. A kto je w Polsce ma?
autor: ~roztropny
Oto niektóre komentarze forumowiczów:
do Beaty Mirskiej - 2009-02-26 14:52:00
Jestem zaszokowana i zasmucona. Zastanów się co robisz?! Nagrodziłaś najbardziej tych, co niszczyli i likwidowali FA i byli nieczuli na krzywdę dzieci polskich. nie rozumiem dokąd zmierzasz i dlaczego to robisz, chociaż się domyślam. Może jednak przyjdzie kiedyś taka chwila i będziesz potrafiła wznieść się ponad swoje prywatne, niejasne interesy. Doceń prawdę w życiu!
autor: ~Dalida
Uzupełnienie - 2009-02-26 17:02:59
Pani Beata Mirska jest Prezesem Stowarzyszenia Damy Radę, Podczas dorocznej Gali Stowarzyszenia oświadczyła publicznie, że Premier Donald TUSK oraz Platforma Obywatelska jest OK! Pani Prezes wcześniej była przeciwnego zdania - natomiast bezpośrednie kontakty z Premierem RP zmieniły to przekonanie na pozytywne.
autor: ~uczestnik
koniunkturalistka - 2009-02-26 18:30:55
\"OTWÓRZ OCZY\" te słowa kampani informacyjnej powinny oświeciś panią prezes. Ma chyba złych doradców?! Psychologa z plemienia Izaaka i Jakuba oraz panią prawnik, która kocha Lecha Wałęsę, który dla wielu Polaków, to żaden autorytet tylko agent BOLEK. W pomaganiu liczą się pieniądze. A kto je w Polsce ma?
autor: ~roztropny
Takie karoliny, ireny, balbiny i inne chciałyby żeby wszyscy kochali pisowców.... Skandalem jest krytykowanie Pani Beaty Mirskiej.
Grażka! Dokładnie z tej Twojej jednej, maluczkiej wypowiedzi wynika wielkie prostactwo. \"Wyzywając nas\" z małej litery dajesz świadectwo, jak bardzo lekceważysz innych ludzi i zdanie innych...
Z całym szacunkiem, ja do Ciebie nigdy osobiście \"nie piłam\" ,ale też nie życzę sobie, żebyś TY kiedykolwiek wciskała innym jakąkolwiek ciemnotę na mój temat... Kogo chcę kochać i z kim chce się kochać i co chcę i chciałabym - to tylko moja prywatna sprawa. Więc wara Ci od mojej osoby i moich poglądów...
A jeśli w ogóle stać Cię na własną opinię w tej ( słusznie poruszanej przez Balbinę sprawie) to chociaż uzasadnij!
Z całym szacunkiem, ja do Ciebie nigdy osobiście \"nie piłam\" ,ale też nie życzę sobie, żebyś TY kiedykolwiek wciskała innym jakąkolwiek ciemnotę na mój temat... Kogo chcę kochać i z kim chce się kochać i co chcę i chciałabym - to tylko moja prywatna sprawa. Więc wara Ci od mojej osoby i moich poglądów...
A jeśli w ogóle stać Cię na własną opinię w tej ( słusznie poruszanej przez Balbinę sprawie) to chociaż uzasadnij!
Oprócz Nasza-Klasa profil - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
alimenty
Wyrok TK i odsetki
wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??
umorzyć odsetki?
zwrot zaliczki do gops
kto juz podpisał umowe z Info-Monitorem
alimenty w części do rąk wierzyciela od 4 lat
decyzja SKO
umorzenie zaliczki
koordynacja jeszcze z ZA
spr. jednor. cz. b i c
decyzje warunkowe
kontrole zaliczek
dług
dłużnik prosi o umorzenie...