Nauka w szkole wyższej
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Nauka w szkole wyższej
Chciałam zapytać, czy wymagacie od studentów zaświadczeń z uczelni, czy wystarczy tylko oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki. Jak zweryfikować uczęszczanie do szkoły wyższej? Teoretycznie ma być to w systemie POLON, ale jak to zrobić?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Nauka w szkole wyższej
tylko oświadczenie, bo tak mówi ustawa i jakby na to nie patrzeć podpisują wszystko pod odpowiedzialnością karną...
jak coś jest podejrzane, zazwyczaj planowany rok ukończenia nauki (zawyżony z niewiadomych przyczyn, jak np. studiowanie przez 8 lat czy 10, bo na pewno będzie robić doktorat
), to wzywam do złożenia wyjaśnień czy do potwierdzenia planowanego terminu W PLACÓWCE X - bo ludzie często myślą, że chodzi o planowane zakończenie wszelakiej nauki, a nie w tej placówce, którą sami wpisali w papiery
ale tak to wygląda, najchętniej w większości spraw urzędowych chcieliby nam nakazać uznawanie oświadczeń - takie mam wrażenie czasami
jak coś jest podejrzane, zazwyczaj planowany rok ukończenia nauki (zawyżony z niewiadomych przyczyn, jak np. studiowanie przez 8 lat czy 10, bo na pewno będzie robić doktorat

ale tak to wygląda, najchętniej w większości spraw urzędowych chcieliby nam nakazać uznawanie oświadczeń - takie mam wrażenie czasami

Oprócz Nauka w szkole wyższej - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Utrata prawa do KDR dla małżonka rodzica
Co robić?!
kdr przyznanie
KDR dla studenta
KDR - przedłużone orzeczenie o niepełnosprawności.
Odbiór przesyłki
KDR dla rodziny zastepczej
KDR a dzieci z pierwszego związku
pomóżcie, może proste ale nie wiem jak
KDR dla doroslej niepelnosprawnej
KDR dla dzieci ?
Kdr dla rodzicny zastępczej z Ukr
Rodzina zastępcza
4 dzieci
karta dla nowego dziecka
zabranie dzieci z rodziny zastepczej