Nie będzie pieniędzy na nagrody na Dzień Pracownika Socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 21 lis 2024, 13:42

Każdy ośrodek na utrzymanie dostaje jakąś kwotę, którą planuje się do budżetu na przyszły rok. W tym momencie jest już znana kwota, bo budżety poszły do organu wyżej, czytaj Urzędu. Tą kwotę każdy ośrodek przeznacza na co chce. Zwłaszcza że przychodzi w równych transzach co miesiąc. Kit Wam wciskają że na nagrody, a to że na dodatki 400 zł przyszło dużo mniej pieniędzy prawda, ale UW nie gwarantuje że sfinansuje te dodatki, oni tylko refundują w różnym stopniu w poszczególnych latach. W tym roku kiepsko. Nagrody u nas zawsze są z własnych, a dotacja na część wynagrodzeń w danym miesiącu do wysokości dotacji jaka przyszła. Symboliczna kwota to nie chce mi się wierzyć, od lat dotacja na działalność ośrodka jest na zbliżonym poziomie, przynajmniej w naszym województwie.
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 21 lis 2024, 14:18

Nigdy z dotacji nie było pieniędzy na nagrody na dzień pracownika socjalnego.Tylko życzenia jednak przychodziły tak jak dziś.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 22 lis 2024, 9:03

Oszaleliście? Nawet na 400 zł PUW nie dał całości, przysłali tylko połowę. Druga połowa nie wiadomo czy się znajdzie, bo to zadanie własne gminy. Zresztą przecież teraz co miesiąc dostajecie te swoje tysiąc nagrody.
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: różne

Napisano: 22 lis 2024, 15:01

Tysiącem jest brutto.Jesteśmy warci tego. Chociażby u mnie dzisiejszy dzień 101 problemów w jednej rodzinie. Niebieska Karta,anoreksja dziecka i nie leczenie, alkoholizm rodziny, choroba psychiczna matki, demencja babki itp. Jest kurator, sąd, szkoła,psycholog,pedagog, asystent, dzielnicowy i Bóg wie kto. Pierwsze jednak skrzypce to ja. To mnie za portki łapią i na mnie się oglądają, prawie wydają dyspozycje.Nie ma co zazdrościć kasy.Przez lata nie było nic. A jak dali parę groszy podwyżki to aż śmiech na sali.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 26 lis 2024, 9:49

Art. 17.
1. Do zadań własnych gminy o charakterze obowiązkowym należy:
....
18) utworzenie i utrzymywanie ośrodka pomocy społecznej, w tym zapewnienie środków na wynagrodzenia pracowników;
Metalli
Stażysta
Od: 17 maja 2024, 13:07
Zajmuję się: pcpr

Napisano: 26 lis 2024, 10:19

ttt pisze:
22 lis 2024, 15:01
Tysiącem jest brutto.Jesteśmy warci tego. Chociażby u mnie dzisiejszy dzień 101 problemów w jednej rodzinie. Niebieska Karta,anoreksja dziecka i nie leczenie, alkoholizm rodziny, choroba psychiczna matki, demencja babki itp. Jest kurator, sąd, szkoła,psycholog,pedagog, asystent, dzielnicowy i Bóg wie kto. Pierwsze jednak skrzypce to ja. To mnie za portki łapią i na mnie się oglądają, prawie wydają dyspozycje.Nie ma co zazdrościć kasy.Przez lata nie było nic. A jak dali parę groszy podwyżki to aż śmiech na sali.
Taki stres, że udziela się nawet sprzątaczkom i księgowym..
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: różne

Napisano: 26 lis 2024, 10:25

Tak, ale mimo tego UWy częściowo dopłacały – w różnym zakresie - do niektórych zadań własnych. Niektórzy chyba traktowali to jako należne dotacje i stąd nieporozumienia.
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam kamieniami w dinozaury

Napisano: 05 gru 2024, 9:45

Pierwsze słyszę kasa na nagrodę dla pracownika socjalnego z UW. Dyrektor nie przyznaje nagrody na Dzień Pracownika Socjalnego od bodajże 4 lat. Jest tylko jedna nagroda roczna, która jest co roku mniejsza. Tłumaczą, to zwiększeniem zatrudnienia i dzieleniem puli na większą liczbę pracowników. Żenada, żeby było lepiej co roku, to co roku jest gorzej. Dodatek motywacyjny też nie wypłacają wszystkim pracownikom, bo wszystkim się nie należy.
dragon36
Praktykant
Od: 05 gru 2024, 9:11
Zajmuję się: PS

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x