nie dla 500 zł na dziecko
Re: nie dla 500 zł na dziecko
Bali, bali się, bo tu wypisywali o tym, ze boją się utraty roboty. Bali się, ale jeszcze nie wiedzieli, że to 500 nie będzie wliczane do dochodu, więc klientów nie stracą. Przecież oni mają pracę tylko dlatego, że istnieją klienci, a tak na nich psioczą.
To akurat racja.
Socjalni chcą mniej pracować i więcej zarabiać. Tak niestety nie będzie.
Socjalni chcą mniej pracować i więcej zarabiać. Tak niestety nie będzie.
Przestańcie siać panikę z tym kontrolowaniem czy klienci bedą dobrze wydatkowali owo 500. Nasza kierowniczka tłumaczyła, że owo kontrolowanie bedzie tak samo wyglądało jak dziś, tzn. dziś też macie podczas wywiadu (i nie tylko) rzucić okiem, czy klient dobrze wydatkuje otrzymane zasiłki, czyli np. czy nie walają się w domu puste flaszki, czy od klienta nie śmierdzi alkoholem itd.
1. będzie więcej czasu na porządną pracę socjalną, w którą teraz angażujemy się "po łebkach".hehe pisze:Co, boicie się, że stracicie pracę bo będziecie mieli 1/3 środowisk?
2. sama dostanę 500 zł m-cznie czyli 1/4 aktualnej wypłaty
To 500 zł nie będzie liczyło się do dochodu! Ilość klientów pozostanie więc ta sama.
Jolu, będzie Cie to dotyczyć, ponieważ w projekcie ustawy jest mowa o wywiadach środowiskowych
Droga patologio i Ty Aresie nie martwcie się o Nas - pracy nam nie braknie. Ilość wywiadów i środowisk wzrośnie 10 krotnie - skoro nie beda obowiazywac kryteria dochodowe WSZYSCY polscy rodzice będą podlegać inwigilacji MOPSów. A my chętnie i skrupulatnie przetrzepiemy Wasze rachunki. Jak się złotówka nam nie zgodzi pożegnacie się z pieniążkami - ZROZUMIELI?
mam nadzieję że będzie te 500zł wliczane w dochód rodziny uprawniający do pomocy społ. Jeżeli te 500 zł ma być sprawdzane czy dobrze jest wykorzystane to powinno być jak stypendia na podstawie faktur bo w przeciwnym wypadku nie jest się w stanie tego dobrze sprawdzić , pracownik socjalny to nie kurator ani nadzorca . Ma wspierać a nie nachodzić 

https://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/s ... sji/0pjl83
czyli ja na drugie dziecko nie dostanę bo jestem bogata
Bo ja i mąż pracujemy po 170 h na m-c
nie opłaca sie legalnie pracować
trzeba wziąć przykład z klientów.....
czyli ja na drugie dziecko nie dostanę bo jestem bogata
Bo ja i mąż pracujemy po 170 h na m-c
nie opłaca sie legalnie pracować
trzeba wziąć przykład z klientów.....
Oprócz nie dla 500 zł na dziecko - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Proszę pomózcie Nie wiem co robić
jaką maksymalna pomoc można przyznać
ubezwłasnowolnienie podopiecznego
jaki kontrakt
rodzinne - forma rzeczowa
brak wywiadu
wysokość zasiłku
zasiłek stały a emerytura
DPS odpłatnośc
ODBIÓR ZASIŁKU
dofinansowanie do zakupu opału
szukam pracy na Podkarpaciu od stycznia