Nie kupujemy w sieci LIDL - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 sty 2014, 19:33

Wraz z nowym rokiem, wypowiedzenia z pracy otrzymali liderzy organizacji związkowej "Solidarności" w polskim Lidlu: przewodnicząca oraz jej zastępca.

Najprostszą formą protestu - dotkliwą dla korporacji LIDL w związku z łamaniem praw pracowniczych, będzie rezygnacja z kupowania w jej sklepach. Miesięczny bojkot marketów LIDLA w Polsce - taką akcję powinna ogłosić NSZZ Solidarność.

https://www.hotmoney.pl/Beda-protesty-po ... acy-a32975
~bojkot

Napisano: 11 sty 2014, 20:19

ja nie kupuje w LIDL- ale bynajmniej nie z powodu protestu-
ale uważam , że ta akcja jest śmieszna.
Myślisz że na tym forum poderwiesz do zrywu w imię obrony liderów \" Solidarności\" tutejszych klientów i pracowników ops- mają kasy mniej więcej tyle samo? Gdzie pójdą do po żywność- do firmowych sklepów.
Na Camerona się obrazili- nawołują do bojkotu - \" Biedronki\" (bodajże )- w głowach Wam się poprzewracało..
~emilka

Napisano: 11 sty 2014, 20:45

Kropla, która drąży skałę, powiew skrzydeł motyla, efekt kuli śnieżnej na tym forum i nadzieja na lepsze jutro.

\"Solidarność\" zapowiada walkę o swoich działaczy przed sądem pracy. Równocześnie rzecznik przyznał, że w związku trwają narady, w jaki jeszcze sposób zareagować na zachowanie Lidla. Niewykluczone, że dojdzie do protestów lub happeningów.

Pikiety i happeningi swoją drogą. Dla tej korporacji dotkliwy będzie znacznie bardziej bojkot kupowania towarów w jej sklepach.

Dotkliwą dla korporacji LIDL w związku z łamaniem praw pracowniczych, będzie rezygnacja z kupowania w jej sklepach. Miesięczny bojkot marketów LIDLA w Polsce - taką ogólnopolską akcję powinna ogłosić NSZZ Solidarność.

źródło: https://youtu.be/PIukUuanBSc
~głos

Napisano: 11 sty 2014, 21:30

Ja nie kupuję tam bo mam daleko. Sama akacja śmieszna jest.
~Adam

Napisano: 11 sty 2014, 21:33

Czyżby?
~głos

Napisano: 11 sty 2014, 21:41

Jestem za robolami a nie pasibrzuchami ze związków. Niech czasem zhańbią ręce prawdziwą pracą.
~Adam

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x