Ja nie potrzebuję szczegółowego rozliczenia wydatków WOŚP i przepływów finansowych. Wystarczy jeśli Owsiak przy okazji każdej nowej edycji poda ile w poprzednim roku zebrano pieniędzy łącznie ze sprzedażą darów i doliczeniu odsetek i jaki procent z tej sumy został przeznaczony na zakup sprzętu dla szpitali. I jeszcze dobrze byłoby gdyby pokazał faktury na ten sprzęt. Reszta mnie nie interesuje. Jak Owsiak tak przedstawi informację to sama zacznę zbierać na WOŚP.
A ja sądzę, że najbardziej interesuje cię odwracanie uwagi od kwestii jaki faktycznie procent naszych pieniędzy idzie na zakup sprzętu? Bo tylko o tym mówi Owsiak reklamując zbiórkę i tylko na to Polacy dają swoje pieniądze.
Patrząc ma kazus sprawy Wojewódzkiego, raczej nie można mieć zaufania do tych lewackich celebrytów.
\"Fundacja \"Łączka\" ma za cel opiekę nad miejscem, w którym komunistyczni oprawcy, w bezimiennych grobach, chowali pomordowanych bohaterów. Jej szefowie w dramatycznym liście do prezydenta Bronisława Komorowskiego zwrócili się o wsparcie prac ekshumacyjnych, bo zbliża się termin uroczystego pogrzebu odnalezionych i zidentyfikowanych Żołnierzy Wyklętych, a poważne problemy dotknęły III etap prac. - Czy Państwu Polskiemu nie zależy na odnalezieniu pozostałych ofiar terroru komunistycznego znajdujących się na \"Łączce\" - pytają autorzy listu.
- Jesteśmy zaniepokojeni brakiem informacji na temat postępów w przygotowaniu III etapu prac na \"Łączce\", który powinien odbyć się przed uroczystym pogrzebem odnalezionych i zidentyfikowanych Żołnierzy Podziemia Antykomunistycznego - piszą w liście otwarty do Bronisława Komorowskiego, prezes Fundacji \"Łączka\" Tadeusz M. Płużański i wiceprezes Beata Sławińska. ...\"