nie mieszka w domu a chce ubiegać się o dodatek... - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 22 maja 2017, 14:19

Maxima pisze:Wniosek o DM nie jest opatrzony klauzulą z art. 233 kk. Po to mamy art. 7 ust. 9 ustawy o DM
"Składając niniejszą deklarację oświadczam, że[...]uprzedzony o odpowiedzialności karnej z art. 233 § 1 K.K. potwierdzam własnoręcznym podpisem prawdziwość danych zamieszczonych w deklaracji".
jaa
Praktykant
Od: 22 maja 2017, 12:01
Zajmuję się: DM

Napisano: 22 maja 2017, 14:29

aaaa... mówisz o deklaracji, a ja skupiłam się na wniosku. Jestem za tym, aby wznowić mojej klientce postępowanie i DM do zwrotu. Nie przekonuje mnie PCW pisząc, że trudna sytuacja i trzeba pomóc. Kłamstwo ma krótkie nogi. Ale kobieta będzie miała do zwrotu około 10 tys. :shock:
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 22 maja 2017, 21:20

Oto kolejny argument. Przy takim poziomie pieniążki szybko nie wrócą, w całości może nigdy. Jak znam życie, to zaraz pojawi się podanie o umorzenie (takich umorzeń było na forum chyba więcej niż skutecznych egzekucji). Umorzycie i cała obecna robota na marne.
Sam/a Maxima sugeruje, by nie ruszać, ja jedynie to popieram.

Problem w tym, że chyba już wywołaliście wilka z lasu, więc teraz nie bardzo można się wycofać. W takiej fazie nie widzę dobrego rozwiązania. Może inni zobaczą.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 7:52

Jeśli pracownik socjalny oficjalnie mi zgłosił i dostarczył oświadczenie przyjęte do protokołu, że podała nieprawdę, to trudno nie ruszyć… Dużo jest sytuacji, że ludzie oszukują. Jeśli rozejdzie się, ze jeden czy drugi musi zwracać to zastanowią się czy warto. Z drugiej strony rozsądek podpowiada mi, że to walka z wiatrakami.
A jeśli chodzi o umorzenia… w ciągu 20 lat mojej pracy w dodatkach mieszkaniowych miałam tylko trzy umorzenia nienależnie pobranego dodatku. Nie jesteśmy tacy szybcy do tego. Nawarzyli piwa - to niech piją…
Maxima
VIP

Napisano: 23 maja 2017, 21:37

Oto wylazło szydło z worka. Sprawa zabrania dodatków jest zaawansowana i od początku przesądzona, zaś Maxima jedynie szuka dziury w całym.
Na tym trzeba mi zakończyć udział w tym wątku.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 maja 2017, 7:34

Owszem... machina ruszyła. Dwa dni temu wznowiłam postępowanie.
Maxima
VIP

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x