nie zgłosił sie na wywiad - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 28 paź 2015, 13:07

?
podbijam
gośc

Napisano: 28 paź 2015, 15:11

ja też uważam że trzeba pisać, kontaktowałam się też z dużym ośrodkiem z naszej okolicy i oni tez będą robić prokuraturę normalnie, pomimo ze Mazurkiewicz twierdzi ze nie trzeba..
I też będę ustalać kuratora tak twierdzi nasz radca
olaaa

Napisano: 28 paź 2015, 15:22

ja nie mam zamiaru wysyłac wniosków do starostwa i prokuratury. Juz były wysyałane wniski do starostwa i prokuratury na podstawie decyzji które są dalej w obiegu. Nie widze sensu powielania tego działania.
Nie szukajcie dodatkowej pracy
lenka90

Napisano: 29 paź 2015, 8:54

olaaa dobrze napisałaś "nie trzeba"
tzn że możesz, ale nie musisz
gasiak

Napisano: 29 paź 2015, 11:55

pytalem sie osobiscie w Ministerstwie naszym i powiedziano, ze nie wysylamy do starosty ani do prokuratury, jesli juz byla
jan

Napisano: 30 paź 2015, 10:55

policja czy też prokuratura prowadziła postepowania o uchylaniu w okresie do dnia kiedy wpłynął wniosek o ściganie. Czytam ponownie ustawą o FA i nigdzie nie znalazłam, żeby nie wysyłać wniosku do prokuratury, jest jedynie zapis , iż nie informujemy PUP nie wydajemy kolejnej decyzji o uznaniu za uchylającego się ( art. 5a ). Nigdzie nie ma zapisu o nie wysyłaniu do praokuratury lub starosty.
~123

Napisano: 30 paź 2015, 14:47

wypowie się jeszcze ktoś w tym temacie
~123

Napisano: 30 paź 2015, 14:57

Ja mam ten sam problem - kolejny niezrozumiały zapis! Napisałam do ministerstwa o opinię ale jeszcze się nie odzywali.
Jednak ja chyba też jestem skłonna aby nadal wysyłać do prokuratury ze " starą decyzją o uznaniu".
marlenka1

Napisano: 30 paź 2015, 14:58

brak podstaw
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2015, 15:44

ja uważam, że jest brak podstaw do nie składania wniosku . Który artykuł mówi że takich działań nie podejmujemy? ( Może coś nie doczytałam?)
~123

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x