niebieska karta
Re: niebieska karta
zakładamy.
Nie zapominajmy o tym , że kiedy wypełniamy nasze obowiązki i stwierdzamy przemoc, zakładamy niebieska kartę!!Każdy kto w trakcie pełnienia czynności służbowych poweźmien taka informacje ma taki obowiązek. Sama ustawa nas od tego obowiązku nie zwalnia.
Jesli załozysz juz taka karte to poinformuj policję, przeslij do zespołu, ponieważ w obiegu ma być już tylko jedna karta. Nie ma znaczenia kto ja załozy, ale ma byc tylko jedna.
Nie zapominajmy o tym , że kiedy wypełniamy nasze obowiązki i stwierdzamy przemoc, zakładamy niebieska kartę!!Każdy kto w trakcie pełnienia czynności służbowych poweźmien taka informacje ma taki obowiązek. Sama ustawa nas od tego obowiązku nie zwalnia.
Jesli załozysz juz taka karte to poinformuj policję, przeslij do zespołu, ponieważ w obiegu ma być już tylko jedna karta. Nie ma znaczenia kto ja załozy, ale ma byc tylko jedna.
A jesli rodzina ma założoną Niebieską Karte przez Policję to czy ja mam też założyc Niebieska Kartę? czy założyć tylko pracę socjalną?
założyć Niebieską Kartę i ją realizować w ramach pracy socjalnej.
nie zakładać, po co! nie ma takiej potrzeby!!!weź kopie z Policji.
przepisy po to wprowadzono aby nie dublować procedur.
przepisy po to wprowadzono aby nie dublować procedur.
oczywiście że nie ma potrzeby zakładać drugiej. Po co narażać ofiarę przemocy na stek tych samych pytań w niewielkim odstępie czasu? Powinna w obiegu krążyć jedna i na jej podstawie być realizowana ewentualna współpraca między policją a ośrodkiem.
Też uważam, ze nie powinno się powielać NB, w moim ośrodku jednak zakładamy pomimo tego że jest na Policji.
Jaką Niebieską Kartę? Wzór druku obowiązywał \"nie dłużej niż 6 m-cy od wejścia nowelizacji\" tj. do końca roku a nowego wzoru druku jeszcze nie ma bo nie weszło nowe rozporządzenie do ustawy.
tak jaga, ale prawo jest prawem i jest po stronie Agnieszki. Do czasu kiedy projekt nie wejdzie w życie, obowiązują dotychczasowe zasady!
Proszę pamiętać.
Proszę pamiętać.
Oprócz niebieska karta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
P O M O C Y ! ! ! P R O S Z E ! ! !
niebieska karta
zakup ulotek
przemoc nuczniów
kto sporządza wywiad na potrzeby zespołu?
Dedykacja dla MPiPS
Dedykacja dla MPiPS
co wy na to?
Rozwiązania w sprawie działania systemu pomocy dla osób dotkniętych przemocą
procedura niebieskiej karty
Przemoc w rodzinie - forum profesjonalistów
PRZEMOC...
Do Admina:)
przemoc
Przemoc-sprawozdanie
przemoc w rodzinie