NIEBIESKA KARTA!!!!! POMOCY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 20 sty 2014, 15:39

bo się pinkolicie ..
to nie ma znaczenia - że otworzyła buzie i co to w ogóle znaczy - że tak się zachowuje w stosunku do Was?
Na jej wezwanie przyjechała Policja i założyła NK- sytuacja była zagrażająca życiu i zdrowiu ( latał z siekierą)- a że incydent ? - bzdura to nie ma znaczenia . Ważne czy przemoc jest czy jej nie ma .
Kontynuacja procedury NK- w tem praca z ofiarą odbywać się może bez jej zgody - co oznacza , że niestawienie się \" ofiary \" na Zaproszenie a sprawcy na \"Wezwanie\" - nie wstrzymuje prac grupy roboczej.
Ale jak to się mówi- nic na siłę. Upiera się, że nie ma przemocy ( od taki styl życia;) dawać do podpisania oświadczenie - zakończyć NK- uzyskać zgodę na monitoring - jeszcze przez jakiś czas i tyle..

ps. no chyba -że są dzieci w rodzinie ..?
ja nigdy nie miałam sytuacji , że ofiara lub sprawca nie przychodzą na zgłoszenie. Poważnie. Po prostu nigdy. Ja nie wiem co jest grane- że tak macie..

Masz dużo możliwości działania tak naprawdę..
~emilka

Napisano: 20 sty 2014, 16:14

u nas zdarzało się, że nie przychodzą
jeżeli chodzi o potencjalne ofiary to również zdarzało się w przypadku osób starszych lub kobiety w ciąży wypełniać kartę C w domu (wizyta pracownika socjalnego czasem z dzielnicowym)
jeśli zaś idzie o sprawcę, wtedy wzywamy, nachodzimy w domu do skutku, nawet zdarzyło się że pojechałam z dzielnicowym do delikwenta do pracy - wtedy zaczynają jednak się stawiać.
Chociaż miałam ze dwóch upartych, którzy odmówili jakiejkolwiek współpracy i nie stawiali się na żadne wezwania (jeden już w ZK, drugi z wyrokiem w zawieszeniu i na wezwanie kuratora jest :) )
~anka

Napisano: 20 sty 2014, 16:53

no i ładnie...
~emilka

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x