nienależie pobrane a pismo
nienależie pobrane a pismo
Witam kobieta pobierała zasiłek pielęgnacyjny po czym przyszła że pobiera dodatek więc zrobiłam uchylenie i potem NP, po czym Pani przyszła złożyła podanie o umorzenie NP a za kilka dni składa pismo że jednak zwróci czy ja mam jej wydawać decyzję
Re: nienależie pobrane a pismo
zależy. chcesz odpowiedzi formalnej czy życiowej?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Drugim pismem wycofała żądanie wszczęcia postępowania w tej sprawie, więc postępowanie stało się bezprzedmiotowe i je umarzasz z art. 105 kpa -decyzją.Zofia pisze:Witam kobieta pobierała zasiłek pielęgnacyjny po czym przyszła że pobiera dodatek więc zrobiłam uchylenie i potem NP, po czym Pani przyszła złożyła podanie o umorzenie NP a za kilka dni składa pismo że jednak zwróci czy ja mam jej wydawać decyzję
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Dzięki w właśnie o to mi chodziło zastanawiałam się nad umorzeniem i tak zrobię 

Jeszcze jedno czy umorzenie dopiero z chwilą jak spłaci nienależnie pobrany ZP?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie, strona złożyła wniosek o umorzenie należności, a następnie go wycofała. Postępowanie w przedmiocie umorzenia stało się tym samym bezprzedmiotowe i dlatego umarzasz postepowanie.Zofia pisze:Jeszcze jedno czy umorzenie dopiero z chwilą jak spłaci nienależnie pobrany ZP?
To czy wpłaci nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli nie wpłaci w wyznaczonym terminie, skierujesz sprawę do egzekucji administracyjnej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz nienależie pobrane a pismo - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
SZO ??
matka po porodzie zostawiła dziecko w szpitalu a teraz chce
czy takie zastosowanie art. 32 ust. 1a jest sensowne
CZY ROLNIK MOŻE ZASIŁEK DLA OPIEKUNA JAK MA DOPŁATY UNIJNE ?
SZO
uzyskanie zasiłek dla bezrobotnych
PROJEKT ZMIAN
jak wyszukać
wywiad kiedy
zaświadczenie
nienależnie pobrane a spraw. rzecz-finans część C
uchylanie decyzji
panna składa wniosek
PILNE! Potracenia
aktualizacja Sygnity
ŚP