Nienależnie wypłacony dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 lip 2017, 13:57

Witam, bardzo proszę o pomoc. Pani zataiła dochód męża w 2016 r., wznowiłam postępowanie i wydałam decyzję uchylającą. Teraz zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie nienależnie wypłaconego świadczenia czy w sprawie ustalenia i zwrotu nienależnie wypłaconego dm? potem decyzją zwrot czy pismem iż powstał obowiązek zwrotu?
Z góry dziękuję za pomoc
Karola_kj
Praktykant
Od: 05 lip 2017, 13:34
Zajmuję się: dm

Napisano: 05 lip 2017, 17:58

Ja obstaję przy zwykłej korespondencji.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2017, 8:16

prosiłabym o wytłumaczenie/udzielenie informacji w temacie nienależnie pobieranego dodatku mieszkaniowego przez panią X przez okres 3 ostatnich miesięcy ,
Pani X ma decyzję przyznającą dodatek mieszkaniowy na 6 miesięcy /od 1-go lutego do 31 lipiec 2017,
Pani X najmowała mieszkanie ,
dodatek był wypłacany Pani X do ręki w kasie Urzędu Miasta
wpłynęło do OPS-u oświadczenie jej partnera ,w którym informuje, iż Pani X nie zamieszkuje w mieszkaniu od 1-go kwietnia na które otrzymuje dodatek mieszkaniowy , na podstawie tego pisemka muszę zrobić wstrzymanie dodatku -to wiem (pan składający to pisemko oświadczył ,że dostarczy informację od właściciela mieszkania o faktycznym wyprowadzeniu się z mieszkania przez Panią X ) ,
Moja ogromna prośba do Was kochani o udzielenie mi dalszych wskazówek co powinnam dalej zrobić po wstrzymaniu dodatku mieszkaniowego ...? Jest to pierwsza moja taka sprawa (pół roku dopiero zajmuję się dodatkami mieszkaniowymi i niestety , takiego przypadku jeszcze nie miałam) nie bardzo wiem co dalej ....
Pozdrawiam serdecznie .
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 11 lip 2017, 21:48

PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x