Witam wszystkich ja z prośbą o pomoc jak rozliczacie zużycie wody tzn. jeżeli ktoś Wam składa fakturę w której jest wyszczególnione zużycie wody (brutto 85,54zł), ścieków ( brutto 155,52zł) oraz wody z podlicznika do podlewania ogródka (brutto 68,90zł). Myślę, że powinnam odjąć kwotę wyszczególnioną jaką tą z podlicznika od ogólnej kwoty brutto faktury 309,96 zł... czy dobrze myślę ? Kobieta która złożyła wniosek wynajmuje mieszkanie w budynku razem z właścicielami. Właściciel złożył mi oświadczenie, że wodę rozlicza na dwa mieszkania (kwota dzielona na pół). Najwyraźniej Pani wynajmująca się na to -bynajmniej na razie- zgadza bo jak stwierdziła podlicznik będzie do każdego mieszkania zamontowany dopiero za jakiś czas. Więc chcę przyjąć takie wyliczenie : 85,54+155,52 = 241,06 : 35 dni (za okres 31.05-05.07) x 31 dni (wniosek złożony w lipcu) = 213,51 : 2 (mieszkania zgodnie z oświadczeniem) = 106,76 zł ... proszę wypowiedzcie się czy mam dobry tok myślenia i obliczenia do niego z góry wielkie dzięki
Krwawa bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i upewnienie mnie w decyzji faktycznie wydatki są nieprecyzyjne ale opieram się na oświadczeniach zarzadcy domu ... mam nadzieję, że uregulują ten stan zamontowaniem do mieszkania podlicznika na wodę i po kłopocie będzie jeszcze raz wielkie dzięki