czy przyznać dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 sty 2016, 9:28

Czy należy się dodatek klientce ,która ma zaległości w ściekach i wodzie a płaci za czynsz ona chce koniecznie zlożyc wniosek i nie wiem czy mogę jej przyznać dodatek.Proszę o podstawę prawną jeżeli jej się nie należy.
aga 1212

Napisano: 22 sty 2016, 12:15

Jeżeli ma zaległości to świadczy, że jest w trudnej sytuacji i jak najbardziej może się starać o dodatek jeśli oczywiście te zaległości powstały nie w okresie trwania decyzji o dodatek mieszkaniowy i za 2-a m-ce nie dopłaciła , ale jak wnioskuję decyzji o dodatek mieszkaniowy nie ma? Więc jak najbardziej.
urszula k

Napisano: 22 sty 2016, 13:07

A czy jezeli ja dam jej wniosek do wypełnienia i tam zarzadca wypełnia wszystkie wydatki za najem mieszkania no to co zarzadca ma wpisać w wydatki tylko czynsz a wody i ścieków nie wpisze bo najemca za nie nie płaci i ma zaległości z kilku lat.Tak więc czy mogę przyznać dodatek jezeli najemca nie opłaca na bieżąco należności za zajmowany lokal mieszkalny.
aga 1212

Napisano: 22 sty 2016, 13:31

urszula k podpowiedziała ci że dodatek jest formą pomocy w opłacie czynszu i innych wydatków związanych z utrzymaniem lokalu musisz przyjąć to co za niego wnioskodawca ma płacić ... dopiero gdy po wydaniu decyzji wnioskodawca nie opłaci przez 2 miesiące swoich należności możesz się zastanawiać ... teraz zaś przyjmujemy wniosek i nie wybrzydzamy
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 22:29

Dodatek yo forma pomocy.
To miala wczesniej ten dodatekczy nje?
Helpgo

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny