Prosze mi podpowiedziec jezeli teraz jest sprawa w WSA wnioslam tam o prawa nabyte co moze zrobic w tym wypadku sad ? Sad postanowieniem wskazal iz czeka na wyrok TK i zawiesil postepowanie do czasu ogloszenia wyroku TK dziekuje za fachowa odpowiedz.
uważam, że wyrok dał dużo ale wszystko w rękach gostków w MPiPS
otóż ludzie utracili prawo do ŚP w dniu 1 lipca bezprawnie, powinni otrzymać pomoc w zamian otrzymywali odmowy SZO ale to na mocy nowej ustawy, sprawa dotyczyła starej ustawy,wygaszono ŚP i do widzenia
na szczęście TK miał inne zdanie dlatego trzeba czekać na ruch rządu .. a, że kasa pusta to nie spodziewajmy się zaległości, będą bronić nowej ustawy a Ci co zostali pokrzywdzeni od 1 lipca będą czekać, tutaj nic nie da SZO itp. niektórzy skargi w WSA mają rozpatrywane w 2014 r. co do tego czasu?
kto słuchał rozprawy ten wie o czym mowa
1. Sędzia zapytała posła, że jeżeli Sejm stwierdził niekonstytucyjność w piśmie do TK, to po co ta rozprawa skoro sam sobie przyznaje rację? po co te działania? tworzy bubel prawy i myśli, że TK przyzna Sejmowi rację
2. gostek reprezentujący MPiPS skłamał mówiąc o tym, że ośrodki nie miały narzędzi aby weryfikować słynnych wnuczków tj.
3. Sędzia zapytała gostka z MPiPS jaką pomoc otrzymali WO, on powiedział, że ośrodki otrzymały pieniądze na wydawanie zasiłków, były to kwoty 100-500 zł .. 100 zł > 520 w opinii MPiPS dodatkowo SKŁAMAŁ, bo aby dostać ten zasiłek obowiązywało kryterium dochodowe
4. Sędzia zapytała dlaczego ruszyli starą ustawę i nie mogli zrobić sensownego progu dochodowego tylko albo bez progu albo wysoki próg?
5. Sędzia zapytała po co kolejne zmiany i co z tymi co utracili prawo 1 lipca? Mają czekać do wiosny na nową ustawę?
6. Nie bez powodu był gostek z MPiPS przycisnęli go, gadał jak marionetka z góry wiadome było, że nie wybroni tego co zrobiono.
rolniczka - a co mam ci napisac nieprawde ze ci wsa przyzna, sad musi przestrzegac prawo , a ty jak maniak bredzisz sad,sadem ale sprawiedliwosc jest po mojej stronie... sad bedzie po mojej stronie z moich podatkow nie bede sponsorowal rolnikow, bo im sie nie nalezy, uchwala 7 sedziow z grudnia 2012 r.