Nocki?
Re: Nocki?
Nie mam pretensji,ze nie mam nocek, bo wiem,że moja godzina nocna wynosi chyba ok 30 zł
Wydaje mi się ze na nocce powinien być wychowawca i druga osoba dodatkowa np. pracownik socjalny lub pedagog lub dyrektor.
Nie bardzo rozumiem dlaczego pracownik socjalny, czy pedagog miałby być na nocce.On ma swój etat i swój zakres obowiązków.
Do Agni nie musi być ale może być na nocce pr. socj. pedagog itp. u nas tak jest.
Proszę jeszcze o informację czy wychowawca ma określoną ilość nocek czy jest to gdzieś zapisane? ile może mieć najwięcej?
Proszę jeszcze o informację czy wychowawca ma określoną ilość nocek czy jest to gdzieś zapisane? ile może mieć najwięcej?
do teresy- nie ma nigdzie okreslone ile nocek może mieć wychowawca. teoretycznie mógły robić same nocki 

na nocy, w domu, w którym jest więcej niż 14 dzieci muszą być 2 osoby w tym wychowawca i osoby, które są wymienione w paragrafie 37 i 38 rozporządzenia o placówkach opiekuńczo wychowawczych, czyli dyrektor, pedagog, pracownik socjalny, psycholog, terapeuta....a nie inne osoby
Teresa ma rację. Jeśli u Was tak nie ma to nie spełniacie standardów.
Teresa ma rację. Jeśli u Was tak nie ma to nie spełniacie standardów.
a co do ilości nocy, nie ma przepisów, natomiast w Karcie nauczyciela jest napisane, że nauczyciele mogą być zobowiązani do pracy w porze nocnej, ale powinni być w miarę równomiernie obciążeni
więcej nocek, więcej pieniędzy, ale są tacy, którzy ich nie lubią
więcej nocek, więcej pieniędzy, ale są tacy, którzy ich nie lubią
U nas na umowe zlecenie ma nocki pani z sekretariatu, ma wykszałcenie pedagogiczne-licencjat,my mamy je w etacie.Wychowawcy chcą dorobic ,ale nie mogą-podobno nie mogą mieć drugiej umowy (na te nocki)w jednym miejscu pracy!!!!
co do nauczycielskich nocek koszt podobny jak w KP, właściwie liczony to 15% od pensum zasadniczego.
tylko pytam kiedy KN by pracował z dzieckiem, bo przy założeniu 1 nocka jedno popołudnie to jeszcze tylko pobudka wchodzi w grę, po drugie noc przy KP daje dodatkowy dochód 20% do mizernych dochodów
tylko pytam kiedy KN by pracował z dzieckiem, bo przy założeniu 1 nocka jedno popołudnie to jeszcze tylko pobudka wchodzi w grę, po drugie noc przy KP daje dodatkowy dochód 20% do mizernych dochodów
Oprócz Nocki? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
RODK Współpraca z Sędziami
jak rozwiązać problem?
założenie świetlicy środowiskowej
AUTYZM
czy od wychowawcy wymaga sie zaswiadczenia o niekaralnosci
Ilość pracowników
Urlop
wolne za spotkania stalego zespołu?
Zapraszam do wypełnienia ankiety :)
Zapraszam do wypełnienia ankiety :)
ciekawość:)
wyrównanie płac
karta dziennego pobytu
czy pedagodzy mają zniżkę godzin w tygodniu w którym jest święto
czas pracy wychowawców na kartę nauczyciela
w jakim współzawodnictwie uczestniczą dzieci z ddz?