Nocki?

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Agni

Re: Nocki?

Post autor: ~Agni »

Nie mam pretensji,ze nie mam nocek, bo wiem,że moja godzina nocna wynosi chyba ok 30 zł
~Teresa

Post autor: ~Teresa »

Wydaje mi się ze na nocce powinien być wychowawca i druga osoba dodatkowa np. pracownik socjalny lub pedagog lub dyrektor.
~Agni

Post autor: ~Agni »

Nie bardzo rozumiem dlaczego pracownik socjalny, czy pedagog miałby być na nocce.On ma swój etat i swój zakres obowiązków.
~Teresa

Do Agni nie musi być ale może być na nocce pr. socj. pedagog itp. u nas tak jest.

Proszę jeszcze o informację czy wychowawca ma określoną ilość nocek czy jest to gdzieś zapisane? ile może mieć najwięcej?
~iw

Post autor: ~iw »

do teresy- nie ma nigdzie okreslone ile nocek może mieć wychowawca. teoretycznie mógły robić same nocki :)
~Teresa

dziękuję za informację
~Beata

Post autor: ~Beata »

na nocy, w domu, w którym jest więcej niż 14 dzieci muszą być 2 osoby w tym wychowawca i osoby, które są wymienione w paragrafie 37 i 38 rozporządzenia o placówkach opiekuńczo wychowawczych, czyli dyrektor, pedagog, pracownik socjalny, psycholog, terapeuta....a nie inne osoby
Teresa ma rację. Jeśli u Was tak nie ma to nie spełniacie standardów.
~Beata

Post autor: ~Beata »

a co do ilości nocy, nie ma przepisów, natomiast w Karcie nauczyciela jest napisane, że nauczyciele mogą być zobowiązani do pracy w porze nocnej, ale powinni być w miarę równomiernie obciążeni
więcej nocek, więcej pieniędzy, ale są tacy, którzy ich nie lubią
~shedow

Post autor: ~shedow »

U nas na umowe zlecenie ma nocki pani z sekretariatu, ma wykszałcenie pedagogiczne-licencjat,my mamy je w etacie.Wychowawcy chcą dorobic ,ale nie mogą-podobno nie mogą mieć drugiej umowy (na te nocki)w jednym miejscu pracy!!!!
~Damian

Post autor: ~Damian »

co do nauczycielskich nocek koszt podobny jak w KP, właściwie liczony to 15% od pensum zasadniczego.
tylko pytam kiedy KN by pracował z dzieckiem, bo przy założeniu 1 nocka jedno popołudnie to jeszcze tylko pobudka wchodzi w grę, po drugie noc przy KP daje dodatkowy dochód 20% do mizernych dochodów
ODPOWIEDZ