Panie TWoj, czy Pan siebie słyszy? Przecież my nie kradniemy To nawet już można podciągnąć pod pomówienia Nie dość, że człowiek grosza złamanego nie zabrał, zarabia tyle, że lepiej nawet nie mówić ( jaka płaca, taka praca?), sprawozdań wymyślają miliony to jeszcze przyjdzie tu taki Pan TWoj, który będzie nas od oszustów wyzywał? To jest wstyd, proszę Pana
po prostu znudziły mnie już te wierszyki i regułki Pana TWoj, powtarzane na okrągło już chyba od paru lat Może pora żeby TWoj przerzucił w końcu kartkę i inny wierszyk nam wyrecytował
Na dole strony jest link do pobrania. Poczytajcie go sobie
Cechy zawodu w dziedzinie rachunkowości
Zawód osoby zajmującej się rachunkowością wymaga:
1) umiejętności tworzenia rzetelnego obrazu dokonań jednostki będącej podmiotem prawa bilansowego,
2) zdolności analitycznego wykorzystywania powszechnie akceptowanych metod i standardów rachunkowości oraz zasad dobrej praktyki.
Umiecie tworzyć rzetelny obraz OPSu???
Potraficie jako księgowe stosować standardy i zasady dobrej praktyki, jak np. komunikat MF dot. zadań zleconych z kontem 640, który od lat jest na stronach MF tu:
Zastanawiałam się, czy może ta arogancja i zarozumiałość czy nie jest to maska mężczyzny, który nie spełnia się w życiu i jest niezadowolony z niego.Im mniej człowiek wie, tym łatwiej mu żyć. Wiedza daje wolność, ale unieszczęśliwia
...kolejny natchniony wpis księgowej naruszającej zasady księgowości. Fakty są takie jak opisuję, a na BIPach OPS i Waszych gmin nie ma danych ani o 500plus, ani o FA, ani o rodzinnych.
Księgowa to zawód zaufania publicznego a te dwa powyższe wpisy świadczą, że mamy tu do czynienia z urażonym ego osoby naruszającej zasady etyki księgowego.
To post o księgowości a nie o Waszych kompleksach. Pensje dostajecie za realizację zadań jakie postawiono przed księgowymi. Są standardy i zasady. Ministerstwo Finansów podaje stosowne komunikaty jak ten o księgowaniu FA. Wystarczy je stosować.....
Panie TWoj nadal nie odpowiedział Pan na moje pytania. Ja rozumiem, że Pan nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czysto praktyczne i rzuca tylko paragrafami al żeby nawet na proste pytanie nie potrafić odpowiedzieć to już ręce opadają.
Nie ma ludzi nieomylnych (a przepraszam, wg Pana, Pan właśnie taką osobą jest ) Jeżeli okazuje się, że coś jest niewłaściwie robione to od razu dążymy do tego by to skorygować i już nie popełniać danego błędu. Gdybym jak to Pan ujął, naruszała zasady etyki zawodowej to może być Pan pewien, że nie pracowałabym już w tym zawodzie.
Co do wynagrodzeń to się już nie wypowiadam, bo Pan otrzymuje pieniążki za sianie zamętu i obrażanie na szkoleniach Więc co kto lubi...
TW to hipokryta. To co proponuje powoduje, że księgi rachunkowe będą prowadzone nierzetelnie. Sprawozdania opisują alternatywną rzeczywistość. Robi to dlatego, że złożoność tych rozwiązań wymaga przeprowadzania dodatkowych szkoleń a to napędza biznes. Oto cała etyka TW.
Wykazywanie przyszłorocznych zobowiązań 500+ zaniża wartość majątku własnego gminy a nie powinna, gdyż zobowiązania przyszłego roku nie będą pokrywane ze środków które musi wypracować gmina ale ze środków które otrzyma od dysponenta na zapłatę tych zobowiązań itd...
Kinia001 zgadzam się z Tobą
Na szkoleniu Pana TWoj byłam tylko raz i to baaardzo dawno i się wyleczyłam, więcej nie mam zamiaru. Nie dość, że jak na jednostki JST bardzo drogo to tylko wyuczone zagadnienia, broń boże jakieś dodatkowe pytania.... pozostawały bez odpowiedzi, chociaż nie padało tylko "pytanie nie związane ze szkoleniem". Dziwne tylko, że u innych szkolących a byłam na różnych szkoleniach tego problemu nie ma
...to nie chodź na moje szkolenia. Nie widzę problemu. Szkolenie trwa 5 godzin i nie ma opcji aby niekompetentna osoba nauczyła się księgowości jak nie rozumie podstaw i zasad. Moje szkolenia są dla tych co rozumieją księgowość i znają jej zasady.
Ale jak ich nie rozumiesz, to będą szkolenia z Podstaw rachunkowości budżetowej.