Nowa umowa na usł.

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ania7

Nowa umowa na usł.

Post autor: Ania7 »

Zmieniliśmy umowę na telefon i internet. Dawniej miałam rozpisane ile abonament za telefon ile za internet. Obecnie mamy pakiet biznes za 159 zł za internet i 2 linie telefoniczne.
Jak teraz mam to księgować??
Czy mogę podzielić na 3 i proporcjonalnie księgować 1/3 internet i 2/3 telefonia stacjonarna??
Ania7

Re: Nowa umowa na usł.

Czy nikt nie wie?
Marika2

Post autor: Marika2 »

raczej dogadałabym się z dostawcą aby na fakturze rozpisywali kwoty. Zazwyczaj abonament za internet jest stały, więc może dowiedz się u dostawcy ile on wynosi a resztę będziesz księgowała w telefony, tak będzie najbezpieczniej. Przy Twojej propozycji podziału może ci to ktoś zarzucić skąd takie proporcje, na oko widać, że są wzięte "z głowy". Ja np.u tego samego dostawcy płacę dużo więcej za internet niż za rozmowy telefoniczne, bo na to mam spory pakiet minutowy i nam "wystarcza". Także dowiedz się o stawki za internet a resztę spokojnie zaksięgujesz w 4370 :)
Ania7

W tym właśnie problem dzwoniłam do BOK orange (tam przełączlimnie z 1000 razy) i nie mają danych co ile kosztuje. Mają tylko cenę za pakiet internet + 2 kanały analog.
KKW

Post autor: KKW »

Ja mam tak samo i księguję tylko na par. 4370. Co jakiś czas Gmina chce ode mnie wyjaśnienia dlaczego nie mam paragrafu na internet. Wyjaśniam i dalej robię tak samo.
ODPOWIEDZ