Sprawozdanie Rb-28 S

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
dorota525

Sprawozdanie Rb-28 S

Post autor: dorota525 »

W sprawozdaniu Rb-28S zaangażowanie dotyczące paragrafów wynagrodzeń wykazałam do końca roku,księgowałam na podstawie pk ,koszty księguję co miesiąc tak jak wypłacone są wynagrodzenia ,czy w sprawozdaniu wykazujecie różnicę jako zobowiązanie czyli zaangażowanie minus wydatki =zobowiązania tylko na podstawie konta 998
AnkaI

Re: Sprawozdanie Rb-28 S

Post autor: AnkaI »

Zobowiązanie byłoby gdybyś naliczyła a nie wypłaciła wynagrodzeń
dorota525

Post autor: dorota525 »

Dziś Pani Skarbnik zadzwoniła do mnie i kazała poprawić sprawozdanie bo ma być zgodność zaangażowanie minus wydatki =zobowiązanie inaczej nie chce przyjąć sprawozdania
misiaa23a

Post autor: misiaa23a »

nie zawsze zaangażowanie minus wydatki =zobowiązanie , na zaangażowanie księgujesz np. umowy na które jeszcze nie masz faktury , zaangażowanie nie może przekraczać planu finansowego a nie wydatków
zofia

Post autor: zofia »

w zobowiązaniach wykazujemy to co mamy na 2- kach. sądzę że zaangażowanie wynagrodzenia masz tylko na 998 więc tu nie wykazujemy w zobowiązaniach nic.i oczywiście zaangażowanie nie może być niższe niż wydatki
zuzia1

Post autor: zuzia1 »

a gdzie jest taka mądra Pani Skarbnik : :
ODPOWIEDZ