nowa zakładka... sprawozdanie - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 26 lip 2016, 8:22

Co wpisujecie w rubryce Faktycznie poniesione koszty?? gdzie z automatu pojawia sie zero ?
Sylwwwiaops
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 11:06
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2016, 8:47

no właśnie... to samemu trzeba uzupełnić??? czy zostawić ?
marian

Napisano: 26 lip 2016, 9:18

jeżeli zgadza się dotacja celowa złotówki, to co otrzymaliście na konto z tym co jest w sprawozdaniu to jest ok
:idea:
Oswiata1
Praktykant
Od: 08 lip 2016, 7:52
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2016, 9:40

Przed chwilą rozmawiałem z Panią z MRPiPS odpowiedzialną za to sprawozdanie i powiedziała, że w 1 tabeli wpisujemy te kwoty, które faktycznie gmina poniosła. Pani była zdziwiona, że ktoś to zeruje, bo znaczy to, że gmina nie poniosła żadnych wydatków związanych z obsługą KDR i nie wykorzystała nawet złotówki z dotacji.
rafal
Praktykant
Od: 22 lut 2016, 11:20
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2016, 9:43

mi się nie zgadza... zostawiam to ?? czy jak??? potem w cas będzie inaczej??
marian

Napisano: 26 lip 2016, 12:44

My od wojewódzkiego urzędu dostaliśmy 100 zł a w sprawozdaniu wychodzi mi kwota 96,48 zł i taką kwotę wpisuję bo takie koszty gmina faktycznie poniosła
igcia

Napisano: 26 lip 2016, 12:51

Ogólnie to też mam wątpliwości co do tego jak to sprawozdanie działa, dlatego wyszedłem z zapytaniem do helpdesku kdr.

@up
A w jaki sposób wam się nie zgadza? tzn liczba wniosków o przyznanie KDR by mi się zgadzała w przypadku kiedy by brało pod uwagę datę przyznania kart, a nie datę wniosku. Może u ciebie też tak jest? No i chyba kart anulowanych, które nie przyszły nie liczy, wiec by było ok. Ale przydałby się jakiś podgląd danych dokładnie które zlicza. Dajcie odp, jeżeli u was też by w ten sposób się zgadzało.

Edit: Dokładnie, już otrzymałem odpowiedź, że własnie zlicza te wnioski które zostały rozpatrzone w okresie sprawozdawczym.

Tabela 2. Informacja statystyczna
2. Liczba roodzin wielodzietnych, którym wydano karte duzej rodziny
Nie powinna być taka sama jak liczba wniosków? bo mi wyszła większa jak liczba wniosków. Zajmuje się KDR dopiero od tego miesiąca, mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego tak?
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2016, 14:27

Jak wyżej w temacie. Zatwierdziłam kwoty zerowe, jak cofnąć zatwierdzone sprawozdanie.
ELza

Napisano: 26 lip 2016, 15:38

a nie bylo wnioskow wprowadzonych w grudniu ...a karty wydane w styczniu/lutym i przez to rodzin wiecej masz niz wnioskow

program zlicza wedlug dat obslugi wniosku w programie a nie wedlug dat zlozenia wnioskow
1986

Napisano: 26 lip 2016, 19:30

1986 pisze:a nie bylo wnioskow wprowadzonych w grudniu ...a karty wydane w styczniu/lutym i przez to rodzin wiecej masz niz wnioskow

program zlicza wedlug dat obslugi wniosku w programie a nie wedlug dat zlozenia wnioskow
Bo skoro napisałeś ze np. nie wprowadziłem wniosków w grudniu a karty wydane w styczniu/lutym i przez to mam wiecej rodzin niż wniosków, to chyba by bardziej działało w ten sposób że w grudniu wprowadziłem wnioski, a w styczniu wydałem karty. Czyli rodziny zlicza dopiero gdy karta została wydana, dobrze zrozumiałem?

Jutro wszystko sobie sprawdzę, czy jest tak jak napisałeś, ale prawdopodobnie tak bo innego wytłumaczenia nie widzę. Wtedy dam wam znać czy u mnie by się zgadzało. Tylko wydaję mi się ogólnie trochę dziwne te sprawozdanie, ale trudno - to moje prywatne zdanie na ten temat.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x