Nowe forum i portal ops.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 13 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 17 kwie 2014, 12:35

fajna dziewczyna pisze:Nie kronos, nie kolor jest głównym problemem. Głównym problemem jest całość. Po prostu nie podoba mi się nowe forum i nie jestem w tym odosobniona. Po to jest ten wątek, aby każdy się wypowiedział. Nie po to, aby ktoś tu był adwokatem admina.
Nie no zgoda, ale skończmy z argumentami, ze coś jest do d.py, tylko skupmy się na konkretach, które przeszkadzają i które można ulepszyć.
Admin wielokrotnie wyjasniał, dlaczego nastąpiła przeprowadzka forum i dlaczego powrót do starego jest niemożliwy.
Realnie istnieje więc alternatywa: można albo to forum ulepszyć, albo przestać tu zaglądać.
Ja dostrzegam olbrzymi postęp w porównaniu z pierwszym dniem. Uporządkowano tematycznie indeks, bo to co było na początku wołało o pomstę do nieba, pasek "przejdź do" wywędrował na górę strony i dostępne fora też sa tam właściwie pogrupowane. Kolejność wyświetlania postów każdy ustala sobie sam. O możliwościach cytowania, edycji niedostępnych w starym forum nie wspomnę.
Z moich obserwacji wynika, że w miarę możliwości uwagi administracja uwzględnia błyskawicznie, dlatego to doceniam, bawiąc się w "adwokata admina" jak to ujęłaś.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 12:48

Będę używać takich argumentów, jakie uznam za stosowne. Zresztą na konkretach też się skupiłam. Skoro jak sam twierdzisz istnieje alternatywa że forum można ulepszyć, to chyba właśnie dzięki moim (i nie tylko) wypowiedziom. A skoro większość wypowiedzi nt. obecnego forum jest negatywna, to chyba daje do myślenia. Nie urodziłam się wczoraj i wiem, że doskonalenie forum trwa. Skoro nie podobają Ci się argumenty że forum jest do d... to może przestań zaglądać do tego wątku?
fajna dziewczyna
Stażysta
Od: 07 gru 2007, 22:10
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 12:55

fajna dziewczyna pisze:Będę używać takich argumentów, jakie uznam za stosowne. Zresztą na konkretach też się skupiłam. Skoro jak sam twierdzisz istnieje alternatywa że forum można ulepszyć, to chyba właśnie dzięki moim (i nie tylko) wypowiedziom. A skoro większość wypowiedzi nt. obecnego forum jest negatywna, to chyba daje do myślenia. Nie urodziłam się wczoraj i wiem, że doskonalenie forum trwa. Skoro nie podobają Ci się argumenty że forum jest do d... to może przestań zaglądać do tego wątku?
argumentami "coś jest do dupy", albo "problemem jest całość" nic nie poprawisz w funkcjonowaniu forum. Zgodzisz się ze mną?
Używaj więc takich argumentów jakich chcesz, ale potem nie miej pretensji, ze nic się nie zmienia.
A sam wątek mi się podoba i chyba fakt, ze się z Tobą nie zgadzam nie powoduje, ze nie mogę tu zaglądać?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 13:03

Jak już tak bardzo pragniesz być moralizatorem to wskaż w którym miejscu napisałam że mam pretensje że nic się nie zmienia. To po pierwsze. Po drugie, to, że obecne forum mi się nie podoba, nie powoduje że nie mogę na nim pisać? To tak a propos alternatyw o których pisałeś wcześniej. Po trzecie - widzę że lubisz mieć ostatnie zdanie, ale niestety - na tym forum jeszcze nie ma takiej opcji....
Niech każdy sobie pisze co chce, jestem pewna że nawet jeśli jeszcze setka osób napisze że forum jest do dupy, admin się nie obrazi i będzie wiedział co piszący miał na myśli. Ufam w jego inteligencję.
A tak w ogóle to kronos- wyluzuj.
fajna dziewczyna
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 13:20

fajna dziewczyna pisze:Jak już tak bardzo pragniesz być moralizatorem to wskaż w którym miejscu napisałam że mam pretensje że nic się nie zmienia.
.
Nie chcę być moralizatorem, nie nadaję się. Ale wkurza mnie krytyka dla samej krytyki.
Dlatego że nie podzielam Twojej ufności w nadprzyrodzone zdolności admina, który ma się domyśleć, co konkretnie jest do d.upy.
Po drugie, to, że obecne forum mi się nie podoba, nie powoduje że nie mogę na nim pisać? To tak a propos alternatyw o których pisałeś wcześniej.
Nadinterpretujesz moje słowa, albo przypisujesz mi złą wolę. Nigdy nikomu nie zabraniałem ani nie zabronię wypowiadać się gdziekolwiek, szczególnie na forum internetowym. :) Po prostu trzeba zaakceptować, że stare forum odeszło, nowe jest inne, a rzeczy, które sa w nim niedoskonałe trzeba nazwać i wskazać.
Jeśli zaś zmiany sa nie do zaakceptowania dla usera, to faktycznie nie pozostaje mu nic innego, jak tu nie wchodzić. Tyle apropos moich intencji.
Po trzecie - widzę że lubisz mieć ostatnie zdanie
Lubię, taki defekt
ale niestety - na tym forum jeszcze nie ma takiej opcji....
pogodziłem się z tym. :)
A tak w ogóle to kronos- wyluzuj.
Wzajemnie. :)
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 13:24

uuu jeszcze TAKIEJ fajnej dziewczyny nie widzialam;-) pokdurzonej:) zeby nie bylo,ze tylko kronosowi nowe sie podoba to dodam swoje piec groszy;-) niektorym wszystko co nowe sie nie podoba , bo sie przyzwyczaili do starego i nawet jesli bylo gorsze to dla nich bylo lepsze i chocby nie wiem co admin zrobil z tym nowym - nie doscignie starego;-) i beda dalej padac argumenty,ze jest do d....mnie wkurzalo pierwszego dnia, potem lekko denerwowalo,tarea juz jak dla mnie wystarczy, nawet ten rozmyty niebieski moze byc;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 13:42

Kronos a mnie wkurza moralizatorstwo. Swoją drogą Twoje pouczające tony również niczego nie wnoszą w ten wątek.
Powinieneś każdej osobie która stwierdziła że obecne forum jest beznadziejne, do dupy itp. strzelić ten sam wykład, który strzeliłeś mojej skromnej osobie. Twoje teksty typu " nie podoba się to nie wchodź na forum" są w mojej ocenie równie słabe, co krytyka dla krytyki wg Ciebie.
W przeciwieństwie do Ciebie sądzę że admin dobrze wie o co chodzi krytykom obecnego wyglądu forum. Generalnie to chyba nie aż tak trudne do rozgryzienia.
kb - Nie jest tak, że nie podoba mi się wszystko co jest nowe. Admin nawet napisał że poprzednie forum miało surową szatę. A mnie się taka surowość podobała, prostota często bywa po prostu lepsza.
fajna dziewczyna
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 14:10

fajna dziewczyna pisze:Kronos a mnie wkurza moralizatorstwo. Swoją drogą Twoje pouczające tony również niczego nie wnoszą w ten wątek.
Uparłaś się na tego moralizatora. Zresztą ja swoje uwagi, także na temat szaty graficznej już przekazałem adminowi.
Powinieneś każdej osobie która stwierdziła że obecne forum jest beznadziejne, do dupy itp. strzelić ten sam wykład, który strzeliłeś mojej skromnej osobie. Twoje teksty typu " nie podoba się to nie wchodź na forum" są w mojej ocenie równie słabe, co krytyka dla krytyki wg Ciebie.
Bądź uczciwa, na tekst, ze jest do dupy, to odpowiedziałem tylko że mi się podoba, i że jest coraz lepiej. To Ty odniosłaś się do mojego postu zaczynając tę dyskusję, w której odnajduje coraz mniej sensu. W żadnym miejscu nie napisałem też "nie podoba się to nie wchodź na forum" - napisałem, ze starego forum nie ma i zostaje nowe albo żadne. Nikogo z forum nie wyrzucałem. Zresztą nie będę dowodził, że nie jestem wielbłądem.
W przeciwieństwie do Ciebie sądzę że admin dobrze wie o co chodzi krytykom obecnego wyglądu forum. Generalnie to chyba nie aż tak trudne do rozgryzienia.
Proszę Cię, fajna -odpowiedz mi , czy gdyby to było w istocie tak proste, Keats pisałby:
"Czy mógłbym poprosić o jakieś konkretne zarzuty i propozycje zmian, najlepiej w odpowiednim do tego temacie"
(...)
@Frontczak:
Witam również. Co w takim razie według Pana powinniśmy konkretnie w nim zmienić?
(...)
Dobrze, rozumiem, że jest okropne. Ale co konkretnie należałoby zmienić w szacie graficznej, żeby było lepiej?
(...)
Ponieważ to ja jestem odpowiedzialny (personalnie) za stronę techniczną forum, postanowiłem się odezwać, skomentować i zapytać o to, co powinniśmy zmienić, jeśli chodzi o stronę techniczno/graficzną (układ tematów itp. zależy od regularnej administracji forum, ja tu jestem tylko od młotka i śrubokrę...
Większość tych postów była reakcją właśnie na argumenty, że forum jest do du.py.
Ja naprawdę ani się na Ciebie nie uwziąłem, ani Ciebie nie atakuje. Uwierz mi. Daj już spokój, fajna. Pozdrawiam. :)
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 14:24

Ja swoje uwagi na temat szaty graficznej też przekazałam, ale Ty czepiasz się dupy. Nie odpowiadałeś, kiedy prosiłam abyś wskazał w którym miejscu napisałam że mam pretensje że nic się nie zmienia. Tak, dalej będę mówić o moralizatorstwie, bo właśnie to biło z Twoich wypowiedzi kronosie.
Wierz mi, uważnie przeczytałam cały ten wątek i po wszystkich wypowiedziach admina, jak również biorąc pod uwagę jego wieloletnie doświadczenie nadal uważam, że wie o co chodzi niezadowolonym z obecnego wyglądu forum.
Nie wiem dlaczego napisałeś o ataku lub uwzięciu się na mnie. Co Ci tam chodzi po głowie - nie wnikam - ale ja atakowana się nie czuję.
Co do sensu dyskusji - widziałam jego brak w momencie kiedy napisałeś to: "Wychodzi na to, ze głównym problemem staje się kolor. Przyznasz, że to raczej nie dyskwalifikuje forum."
A gdzie ja napisałam że w ogóle coś dyskwalifikuje forum?? Ja tylko napisałam, że jest do dupy...
Poza tym przeczytaj mój pierwszy wpis. Poza pierwszym zdaniem napisałam co chciałabym zmienić. Wydaje mi się że odebrałeś to chyba bezpośrednio do siebie i to Ty rozpocząłeś dyskusję... Ale po co mam się wysilać, skoro i tak ostatnie zdanie nie należy do mnie ...
fajna dziewczyna
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 15:01

fajna dziewczyna pisze: Nie odpowiadałeś, kiedy prosiłam abyś wskazał w którym miejscu napisałam że mam pretensje że nic się nie zmienia.
Użyłem pewnej figury retorycznej, żeby podkreślić bezsens krytyki nie wskazującej konkretnych błędów. Nie próbuj doszukiwać się tu niczego więcej.
Tak, dalej będę mówić o moralizatorstwie, bo właśnie to biło z Twoich wypowiedzi kronosie.
prawo do Twojej oceny pozostawiam Tobie, ja zostanę przy swojej.
Wierz mi, uważnie przeczytałam cały ten wątek i po wszystkich wypowiedziach admina, jak również biorąc pod uwagę jego wieloletnie doświadczenie nadal uważam, że wie o co chodzi niezadowolonym z obecnego wyglądu forum.
Jeśli doszłaś do takich wniosków także po tych zacytowanych przeze mnie wypowiedziach, to faktycznie się w tej sprawie nie zgodzimy. I niech już tak zostanie.
ja atakowana się nie czuję.
Choć tyle dobrego. :)
A gdzie ja napisałam że w ogóle coś dyskwalifikuje forum?? Ja tylko napisałam, że jest do dupy...
Napisałaś też że całość forum stanowi problem.
Poza tym przeczytaj mój pierwszy wpis. Poza pierwszym zdaniem napisałam co chciałabym zmienić.
I chyba do każdej Twojej sugestii się odniosłem.
i to Ty rozpocząłeś dyskusję...

Chcesz to widzieć w ten sposób, ok. Żeby nie było wątpliwości, ja ją zakończę w tym miejscu. :)
Możesz mieć swoje ostatnie zdanie. :D
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 13 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x