Nowe forum i portal ops.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 14 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 18 kwie 2014, 8:21

Ja tylko na chwilę w sprawach technicznych:

1. Skórki: aktualna skórka forum jest rzeczywiście oparta na jednej z domyślnych skórek tego forum. Zdecydowałem się na oparcie na niej, bo jest stosunkowo popularna, a chciałem choć trochę ograniczyć Państwa dezorientację. Cóż, wygląda na to, że miewałem w życiu lepsze pomysły. ;) Jest techniczna możliwość włączenia wyboru skórek dla zalogowanych użytkowników, musimy tylko jakieś stworzyć.

Niestety, może okazać się, trzeba będzie poczekać na nie kilka tygodni. Priorytetem jest obecnie wyszukiwarka i związana z nią konieczność ograniczenie obciążenia serwera przez inne elementy portalu (żeby zwolnić moc obliczeniową dla niej). Zanim zakończę prace nad OPS.PL chciałbym mieć pewność, że Państwa forum będzie mogło się swobodnie rozwijać przez najbliższe lata bez obawy, że za krótką chwilę znowu przeciąży serwer, dlatego skórki zeszły na razie na drugi plan.

2. Wyszukiwarka znajdzie się w fazie testów pewnie dziś wieczorem/jutro, ale będzie gotowa dla Państwa pewnie dopiero po świętach.

W sprawie wyszukiwarki jak dotąd prześladował mnie pech i opóźnienia to. Jeśli to możliwe, prosiłbym o trzymanie za mnie kciuków.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 21 lis 2013, 16:09
Zajmuję się:

Napisano: 18 kwie 2014, 9:37

Powodzenia, Keats :)
Wszystkiego dobrego.
blue

Napisano: 18 kwie 2014, 12:09

Serwer uwinął się wcześniej z indeksowaniem wpisów, testy wyszły pozytywnie... niech się dzieje wola nieba.

Uruchamiam testowo wyszukiwarkę postów i tematów. Jeśli jej sposób działania okaże się niejasny, coś nie będzie chodzić tak, jak powinno, będzie bardzo zwalniać itp. - czekam na informacje.

Może okazać się, że będzie trzeba ją jeszcze w najbliższych wyłączyć albo uaktywnić tylko dla zalogowanych użytkowników, gdyby nadal przeciążała serwer. Trzeba będzie wtedy popracować dalej nad jej działaniem
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2014, 0:45

Witam,
niestety potwierdzam - dla mnie też ta nowa szata jest mało czytelna.
Sam fakt, że ruch na forum jest zdecydowanie mniejszy o tym swiadczy.
Pozdrawiwm.
Wojtek.

Napisano: 19 kwie 2014, 0:51

Keats,
zmiany na lepsze TAK, ale ewolucyjnie a NIE rewolucyjnie ;)
Kcuki trzymamy, ale znajdź sposób, aby powrócić do poprzedniego wyglądu - dla wielu z nas był bardziej przejrzysty.

Wesołych Świąt :)
Pozdr.
Wojtek.

Napisano: 19 kwie 2014, 7:56

Ile bym dał, żeby można to było zrobić ewolucyjnie... ;)

Dziękuję za trzymanie kciuków - wyszukiwarka (póki co, odpukać) działa bez zarzutu, co pozwoli usiąść po świętach do skórki.

Wesołych Świąt!
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2014, 9:03

"stare" było ok, nowe do niczego
Gość

Napisano: 22 kwie 2014, 9:29

@Gość:
Tak jak przy poprzednich uwagach: proszę o konkrety. Na podstawie "nowe jest do niczego" niczego nie poprawię.

Uwagi dotyczące szaty graficznej i wyszukiwarki już zostały odnotowane (wyszukiwarka już działa).
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2014, 10:46

Do natarczywie krytykujących -
Keats wcześniej napisał Państwo tego nie widzieli, ale forum było o krok od zamknięcia przez firmę hostingową z uwagi na przeciążenia, jakie generowało na jednym z silniejszych serwerów. O niekompatybilności oprogramowania serwera z forum (i w zasadzie pewności, że w ciągu najbliższego roku-dwóch forum przestanie działać) nie wspomnę.
Dziękuję bardzo za takt i cierpliwość (o czym świadczą odpowiedzi Keats na forum) oraz włożoną pracę w powstanie i ulepszanie forum.
Pozdrawiam serdecznie
Anna
Anna5

Napisano: 24 kwie 2014, 12:58

A mi się podoba :)
renia 50

Strona 14 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x