Nowe forum i portal ops.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 16 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 30 kwie 2014, 9:06

nie podoba mi się trudno może się jakoś przyzwyczaję ale na pewno nie zaglądam już tu tak często jak kiedyś
aga7

Napisano: 30 kwie 2014, 9:45

Komunikat błędu przy cofaniu decyzji w Pomoscie: Nie można cofnąć zatwierdzenia decyzji nr.............. ze względu na powstanie dublujących się decyzji dotyczących pobytu tej samej osoby w domu pomocy społecznej. Co zrobić?
gaba11

Napisano: 30 kwie 2014, 11:34

Denerwuje mnie fakt że często nie mogę wysłac postu bo pojawia sie informacja że odpowiadam nie na temat - jakaś kpina
Milki

Napisano: 30 kwie 2014, 13:22

dokładnie jak aga - nie podoba mi się trudno może się jakoś przyzwyczaję ale na pewno nie zaglądam już tu tak często jak kiedyś :x
agni

Napisano: 02 maja 2014, 13:47

Milki pisze:Denerwuje mnie fakt że często nie mogę wysłac postu bo pojawia sie informacja że odpowiadam nie na temat - jakaś kpina
Chyba chodzi o podanie błędnego wyniku sumy cyfr? - ta czynność dotyczy użytkowników niezalogowanych i jest barierą dla botów internetowych, które generują spam. Innym powodem dla komunikatu "nie na temat" może być pozostawienie pustego pola "Tytuł:", to pole wyświetla się w panelu każdego użytkownika. Przy zakładaniu nowego tematu przed jego publikacja warto sprawdzić czy to pole jest wypełnione. Jeśli nie jest, to system o tym przypomni - pojawi się komunikat w panelu. Post zostanie opublikowany dopiero po wpisaniu tematu w pole "tytuł".
Andrzej

Napisano: 29 maja 2014, 14:22

Zgodnie z prośbami, na przełomie maja i czerwca uruchomimy dodatkowy szablon dla zalogowanych użytkowników oraz minimalnie zmodernizuję aktualnie istniejący.

W przypadku zauważenia jakichś problemów, jak zwykle, będę prosił o kontakt i będziemy naprawiać.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 21 lis 2013, 16:09
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 13:50

a gdzie są posty z lat ubiegłych np. z roku 2012 r.
anioł

Napisano: 03 cze 2014, 15:06

Wiem, że w zeszłym roku były prowadzone jakieś prace nad "czyszczeniem" forum w związku z nadmiernym obciążeniem bazy danych, ale jeszcze się upewnię, czy to nie jakiś błąd.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 15:45

Sprawdziłem - rzeczywiście w zeszłym roku prowadzono prace, w trakcie których część tematów została zarchiwizowana (a niektóre z powodów technicznych zostały utracone). Było to jeszcze na długo przed początkiem prac nad nową wersją forum, więc nie znam szczegółów.

Natomiast w najbliższych godzinach* uruchomiony zostanie alternatywny szablon forum oraz wprowadzone zostaną drobne poprawki do aktualnie istniejącego.

Zanim to nastąpi, kilka słów o zmianach:

1. Zalogowani użytkownicy będą mieli możliwość wyboru szablonu forum pomiędzy aktualnym a "klasycznym", inspirowanym starym forum ops. Nie udało się zrobić tego tak, żeby szablon klasyczny był w 100% tożsamy z tym, co było, ale starałem się zachować kolorystykę i prostotę dawnego forum.

Szablony zmienia się wchodząc na swoje konto (link "Twoje konto" poniżej logo), po czym w zakładce "Ustawienia witryny" wybiera się z menu rozwijanego styl witryny (czasami trzeba odrobinę zjechać w dół, żeby zobaczyć tę opcję). "klasyczny_forum" to styl inspirowany starym forum, "prosilver_forum" to aktualny szablon graficzny. Na końcu wystarczy kliknąć "wyślij" i styl zostanie zmieniony. Oczywiście zawsze można wrócić do poprzedniego wyboru.

2. W szablonie pojawi się nowa pozycja - aktualności z serwisów ops.pl oraz WPIS (kolumna po prawej stronie). Newsy będzie można schować, żeby nie przeszkadzały klikając na obrazek "pokaż/ukryj aktualności".

Państwa przeglądarki zapamiętają wybór na kilka tygodni, więc nie trzeba będzie za każdym razem chować aktualności (gdyby tak nie było, proszę o pilny kontakt).

__
*Jeśli okaże się, że zmiany nadmiernie przeciążą serwer, proces może się przeciągnąć...
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 8:41

No i mi pasuje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 16 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x