Nowe obowiązki głównej księgowej
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Główny księgowy
- Kontakt:
Nowe obowiązki głównej księgowej
Witam. Powiedzcie mi czy główna księgowa zatrudniona w OPS może prowadzić jednocześnie świadczenia rodzinne, dodatki osłonowe, dodatki węglowe itp.???
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Nowe obowiązki głównej księgowej
Jak to wygląda w waszych jednostkach...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS- Kadry, Płace, Księgowość
- Kontakt:
U nas główny księgowy nie ma do obsługi żadnych świadczeń. Nie wiem czy jest to też konflikt, żeby sam wydawał decyzję o przyznaniu świadczenia i je potem wypłacał, jak dla mnie bynajmniej dziwny pomysł.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Podpowiedzcie mi jakiś argumentów mogę użyć w rozmowie z przełożonym że tak być nie może... decyzje wydaje kierownik ja mam prowadzić całe postępowanie do momentu wydania decyzji...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS- Kadry, Płace, Księgowość
- Kontakt:
a czy to wiąże się z zmianą zakresu obowiązków? może nadmierne obciążenie stanowiska głównego księgowego? Nie wiem czy jest jakiś przepis, że nie możesz wykonywać innych obowiązków. Może być ciężko jak się kierownik uprze...
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
zakres czynności głównej księgowej tego nie obejmuje (art. 54 finanse publiczne), badanie medycyny pracy też nie (obsługa klientów), konkurs na stanowisko też nie, jeśli okresowo na 3 m-c to pewnie może kierownik ostatecznie ze względu na obiektywne przesłanki (mała ilość pracowników, itp.), ale kierownik może wypowiedzieć warunki pracy i płacy i zaproponować 3/4 etatu głównej księgowej i 1/4 etatu inspektor ds. świadczeń i albo się przyjmuje albo wypowiedzenie umowy - decyzja pracownika, liczyłbym na podwyżkę albo dodatek specjalny jeśli okresowo zwiększa się zakres czynności,
a ilu macie pracowników, stanowiska jakie? czym się zajmuje główna księgowa - kadry, płace, zamówienia publiczne?, nie ma komu innemu to wkręcić?
a ilu macie pracowników, stanowiska jakie? czym się zajmuje główna księgowa - kadry, płace, zamówienia publiczne?, nie ma komu innemu to wkręcić?
Oprócz Nowe obowiązki głównej księgowej - Księgowość przeczytaj również:
zwrot koordynacja
koszty obsługi dodatku osłonowego
ub.zdrowotne przy św.pielęgnacyjnym
Niedopłata składek ZUS
budżet 2023
Wydaqnie opini nt uzależnienia - paragraf
Zakup szkolenia z dodatku osłonowego - problem z rozdziałem
Ubezpiecznie społ i zdrowotnr od ŚP
DODATEK węglowy podyskutujmy
zerot środków-fundusz pomocy
Koszty obsługi - Ukraina