nowe rozporządzenie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 lis 2011, 16:47

własni jak to ma być czy wszelką dokumetację ma prowadzić pracownik socjalny, czy miże to być np. sekretarz zespołu bo taki jest u nas,
~Daga

Napisano: 04 lis 2011, 0:30

Ja bym obstawiała przewodniczącego zespołu. To, że OPS zapewnia obsługę techniczną, to nie znaczy, że pracownik socjalny ma robić wszystko.
~Aneta

Napisano: 04 lis 2011, 10:08

zespoły w zdecydowanej większości kraju są usytuowane przy ops, które z mocy ustawy, zapewniają ich obsługę organizacyjno-techniczną. Co to będzie oznaczało? A to już sprawa indywidualna. Trzeba mieć na uwadze, że członkowie są zobligowani do utrzymania tajemnicy /podpisują formalnie zobowiązanie/. Oznacza to, że żaden dokument nie może być poza zespołem. Wracając do wątku, jeżeli pracownik socjalny jest członkiem zespołu i osobą wyznaczoną do prowadzenia dokumentacji, to może tak być.
~inka

Napisano: 04 lis 2011, 10:18

no właśnie, tez mnie to zastanawia. u nas protokoły i wszelkie pisma wysyłane sporządza osoba nie będąća członkiem zespołu ani też nie jest pracownikiem socjalnym. jest wyznaczona przez kierownika i podpisała tylko oświadczenie. czy może w ogóle tak być? czy powinien to robic członek Zespołu...? jak jest w waszych ops-ach?
~zuzka

Napisano: 04 lis 2011, 13:45

oj, odważne to, odważne. Czy tak można? Okaże się po pierwszej kontroli, która na pewno będzie w 2012 r.
~kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x