Nowy Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt ?

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
male
Referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Nowy Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt ?

Post autor: male »

Pytanie do osób zajmujących się w MOPS szeroko rozumianą instrukcja w sprawie organizacji i zakresu działania składnicy akt, instrukcją kancelaryjną i JRWA.
Czy zmiany, które weszły w 2020 roku obligują MOPS-y do zmiany w/w dokumentów ?
Mamy je uzgodnione z Archiwum Państwowym w 2018 roku. Ale Gmina twierdzi, że musza być naniesione zmiany które weszły w tym roku. Czy ktoś orientuje się bardziej w tym temacie ? Proszę o pomoc.
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: Nowy Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt ?

Post autor: Paulinka z GOPSu »

A o jakich zmianach mowa?
male
Referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: male »

Gmina nie podała konkretnego Dz.U. Ja też zmian nie znalazłem ale być może chodzi o
Dz. U. 2020 poz. 164
OBWIESZCZENIE
MARSZAŁKA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
z dnia 13 grudnia 2019 r.
w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach
Dlatego tez zwracam się z zapytaniem do osób, które lepiej orientują się w tej tematyce. Czy należy robić zmiany w tej dokumentacji i jakie
jordan7
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jordan7 »

Pytanie do osób zajmujących się w MOPS szeroko rozumianą instrukcja w sprawie organizacji i zakresu działania składnicy akt, instrukcją kancelaryjną i JRWA.
Czy zmiany, które weszły w 2020 roku obligują MOPS-y do zmiany w/w dokumentów ?
Mamy je uzgodnione z Archiwum Państwowym w 2018 roku. Ale Gmina twierdzi, że musza być naniesione zmiany które weszły w tym roku. Czy ktoś orientuje się bardziej w tym temacie ? Proszę o pomoc.
visa guide etagovt available.
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Przejrzałam te przepisy i nie znalazłam nic, co by nas dotyczyło. Poza tym cały czas widnieje zapis, że kierownik jednostki po ustaleniu z archiwum określa swój JRWA, więc chyba wszystko gra...
ODPOWIEDZ