Nowy okres zasiłkowy a obsługa "bonu energetycznego" - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 kwie 2024, 9:33

Jak wyobrażacie sobie rozpatrywanie wniosków o "bon energetyczny" w zbiegu z początkiem nowego zasiłkowego w ŚR i FA, bo ja nie bardzo sobie wyobrażam. Dziwię się, że jest stosunkowo cicho na ten temat. To będzie paraliż biorąc pod uwagę prawdopodobną waloryzację ZP i to jak działają systemy. Niewykluczone, że będą też kolejne przedłużenia "COVIDowe". Czy u Was 2% na obsługę wystarczy, bo u nas gmina będzie musiała do osłonówek dołożyć z własnych środków - na wynagrodzenia / nagrody niewiele zostaje.
Warto odnotować, że nasze Ministerstwo próbuje zgłaszać rozsądne uwagi, ale czy to cokolwiek pomoże:
https://legislacja.gov.pl/docs//2/12384 ... 664604.pdf
JLP
Referent
Od: 31 mar 2017, 11:17
Zajmuję się: ŚR, FA

Napisano: 23 kwie 2024, 9:44

na ten moment sobie nie wyobrażamy i już zaczęliśmy molestować dyrekcję, że DŚR nie da z tym sam rady w tych terminach i może dla odmiany wcisnęliby innemu działowi....

ale w kwestii systemu to bajki piszą... Sygnity tylko literki i grafikę zmienia a liczy sobie kasiorki za to, że hoho :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 kwie 2024, 9:55

Nie zapominajcie, że nadal wiszą jeszcze e-doręczenia od 1 października tego roku. Jeszcze trwają konsultacje i będą zmiany (ma być okres przejściowy) w tym temacie ale data wdrożenia raczej już się nie zmieni.
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/kon ... e-doreczen
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 23 kwie 2024, 10:11

Ja też sobie nie wyobrażam, zwłaszcza, że jestem sama na wszystkim bo przecież była redukcja stanowisk, e-doreczenia też przewidziano dla mnie ale szczerze to nawet nie wiem o co z tym chodzi i się tym póki co nie interesuje. Przy zbiegu tych wszystkich wniosków od lipca to nawet nie widzę możliwości tego ogarnąć.
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 25 kwie 2024, 8:36

JLP pisze:
23 kwie 2024, 9:33
Jak wyobrażacie sobie rozpatrywanie wniosków o "bon energetyczny" w zbiegu z początkiem nowego zasiłkowego w ŚR i FA, bo ja nie bardzo sobie wyobrażam. Dziwię się, że jest stosunkowo cicho na ten temat. To będzie paraliż biorąc pod uwagę prawdopodobną waloryzację ZP i to jak działają systemy. Niewykluczone, że będą też kolejne przedłużenia "COVIDowe". Czy u Was 2% na obsługę wystarczy, bo u nas gmina będzie musiała do osłonówek dołożyć z własnych środków - na wynagrodzenia / nagrody niewiele zostaje.
Warto odnotować, że nasze Ministerstwo próbuje zgłaszać rozsądne uwagi, ale czy to cokolwiek pomoże:
https://legislacja.gov.pl/docs//2/12384 ... 664604.pdf
Warto też zwrócić uwagę, że te uwagi dotyczą systemów... bo przecież to tylko systemy będą biedne, przeciążone- pracownik już nie :lol:
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x