Nowy płatnik - Kadry

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 07 sty 2014, 11:27

Mnie informuje, że \"We wskazanym okresie rozliczeniowym brak wysłanych, potwierdzonych lub historycznych dokumentów rozliczeniowych\"
~Ania

Napisano: 07 sty 2014, 14:55

u mnie j/w
~Iwona

Napisano: 07 sty 2014, 15:54

u mnie tak samo
~ewa

Napisano: 07 sty 2014, 17:20

zrobiłam zgłoszenie i wyrejastrowanie dziś jeszcze w starym płatniku i przechodzi czy to dobrze
~aga

Napisano: 07 sty 2014, 17:25

Z tego co wiem to już nie można. Od 01-01-2014 wszystko w Nowym!!
~Ania

Napisano: 08 sty 2014, 15:13

Jak Ci drukuje RMUA to znaczy że masz jeszcze starą wersję. RMUA nie działa w nowym Płatniku. Powodzenia.
~mopsik

Napisano: 11 lut 2014, 10:52

Z pomocy PLATNIKA:

Informacje dla osób ubezpieczonych są tworzone na podstawie dokumentów rozliczeniowych przekazanych przez płatnika i uznanych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych za poprawne.
Płatnicy składek, którzy nie pobierają danych z repliki \"bazy danych\" ZUS, nie mogą tworzyć informacji miesięcznych i informacji rocznych dla ubezpieczonych

A jak pobrać replikę bazy danych?

Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2014, 10:52

Z pomocy PLATNIKA:

Informacje dla osób ubezpieczonych są tworzone na podstawie dokumentów rozliczeniowych przekazanych przez płatnika i uznanych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych za poprawne.
Płatnicy składek, którzy nie pobierają danych z repliki \"bazy danych\" ZUS, nie mogą tworzyć informacji miesięcznych i informacji rocznych dla ubezpieczonych

A jak pobrać replikę bazy danych?

Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2014, 14:41

W nowej wersji nie ma RMUA. Została ona zastąpiona informacją dla osoby ubezpieczonej, która może być sporządzana za dany m-c, kilka m-cy bądź też cały rok. Tylko trzeba pamiętać o jednym. Że da się ją wydrukować tylko za okresy (zestawy) które wysłaliśmy z nowej wersji Płatnika!!
~Aga

Napisano: 11 lut 2014, 15:59

Wydrukowałam te informacje z nowego płatnika za styczeń dopiero jak informatyk zainstalował mi wersje 9a.
~Ela

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x